Platform voor de interieurbouwbranche
Duurzame UV-bescherming van morgen
Voor verticaal buitenhout zijn DuroGrit olie en WoodCream geschikt.

Duurzame UV-bescherming van morgen

Ecologische en veilige onderhoudsolie voor buiten

Het is nog even koud en donker, maar voor je het weet, lonkt alweer de lente. Lekker buiten zitten; wie heeft daar geen zin in? Rubio Monocoat zet dit jaar daarom in op de uitbreiding van het outdoor assortiment, met alleskunner Durogrit.

Rubio Monocoat DuroGrit.

Ecologie, duurzaamheid en kwaliteit: dat zijn de kenmerken van Rubio Monocoat. Het Belgische bedrijf ontwikkelt producten om hout te beschermen en kleuren in één laag. Voor binnenhout is er natuurlijk de revolutionaire Rubio Monocoat Oil Plus 2C. Deze olie is gebaseerd op lijnzaad en bevat 0% VOC. Voor verticaal buitenhout was er tot dusver de Rubio WoodCream. Ook deze waxcrème bevat geen schadelijke stoffen. Sjoerd Bos, verkoopmanager bij Rubio Monocoat Nederland: “Beide producten hebben een erg laag verbruik, wat bespaart op verpakking en transport. Tot slot zijn de producten naast ‘groen’ erg kleurrijk, met keuze uit wel 40 en 27 kleuren!”

DuroGrit biedt langdurige uv-bescherming.

In het laatste nummer van vorig jaar kondigden we al aan dat Rubio Monocoat nu ook een allround olie voor buiten aanbiedt, voor alle houten oppervlakken. “DuroGrit is geschikt voor (onder meer) terrassen, tuinmeubelen, gevelbekledingen en schuttingen”, zegt Sjoerd. “Het is een duurzame, hout-versterkte en wateroplosbare olie die al het buitenhout kleurt en beschermt in een enkele laag. De gepatenteerde FibreGrit Technologie, waarbij toegevoegde houtvezels de olie zijn unieke structuur geven, zorgt voor de perfecte combinatie tussen een verzadigend en een ademend monocoatsysteem.”

DuroGrit bestaat deels uit lange cellulosevezels uit hout zelf. Deze vezels zijn waterafstotend, zeer sterk en hard. Daardoor is de beschermlaag harder en zeer slijtvast. Bovendien vormen ze een raster om de uv-stabilisatoren vast te houden. Hierdoor kan Rubio meer van deze stabilisatoren toevoegen. 

De FibreGrit Technologie met toegevoegde houtvezels geven de olie zijn unieke structuur.

Duurzame & groene houtbescherming

Dankzij deze technologie biedt DuroGrit volgens Sjoerd niet alleen een ongelooflijke en langdurige uv-bescherming (in vergelijking met andere houtafwerkingsproducten voor buiten) maar is het product ook uiterst duurzaam en resistent. “Wij denken altijd vanuit een groen oogpunt, dus dit product is ook op deze manier ontwikkeld. In tegenstelling tot concullega’s kiezen wij ervoor helemaal geen oplosmiddelen in DuroGrit te gebruiken. De regels voor outdoorproducten zijn minder streng op dat gebied, maar voor ons is dit vanzelfsprekend. Met DuroGrit kies je dus voor een duurzamer en milieuvriendelijker product, dat ook veiliger is in gebruik.”

DuroGrit is geschikt voor al het buitenhout.

DuroGrit olie is beschikbaar in verpakkingen van 1 en 2,5 liter en in 14 verschillende kleuren. “Hoe meer kleur, hoe meer keuze”, zegt Sjoerd. “De olie kun je gewoon met een kwast aanbrengen en hoef je niet droog te poetsen. De levensduur van het hout wordt aanzienlijk verlengd, en de kleur blijft prachtig behouden.” In principe is geen voorbehandeling nodig. Vuil hout moet echter natuurlijk wel gereinigd worden. Dit kan met Rubio’s Exterior Wood Cleaner.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.