Platform voor de interieurbouwbranche
Demonteerbare meubelverbinder voor de 4 mm-groef

Demonteerbare meubelverbinder voor de 4 mm-groef

Clamex S-20

Na de succesvolle productintroductie van de snoerloze groeffreesma-chines Zeta P2 en Classic X in 2022, brengt de Zwitserse pionier voor houtverbindingen Lamello een nieuwe verbinder op de markt. De Clamex S-20 is een demonteerbare meubelverbinder en is gebaseerd op het universeel bekende 4mm-inbouwprincipe.

Door zijn smalle constructie en de vele hoekverbindingen opent de verbinder volledig nieuwe dimensies in de houtverbindingstechniek.

Clamex S-20

Net als elke Clamex-verbinder van Lamello is ook de S-20 demonteerbaar en wordt hij via een hendel krachtig met het contra-element verbonden. Bewerkingen voor de verbinder kunnen in het beproefde Lamello-systeem met de Classic X of de Top 21 groeffreesmachine worden gemaakt. De verbindingshelften worden elk met twee schroeven in de groef verankerd en zorgen voor een stevige bevestiging. De kleine toegangsopening van 6 mm om de verbinder te sluiten en te openen biedt een esthetische beeld, ongeacht of het om hoek-, vlak- of kozijnverbindingen gaat. Nieuw bij de Clamex S-20 is de smalle constructie, die inbouw in zeer dunne materialen mogelijk maakt. Zo zijn verstekverbindingen vanaf een materiaaldikte van 14 mm of stompe verbindingen met inbouw aan de voorzijde vanaf 8 mm materiaaldikte mogelijk. Net als elke Clamex-verbinder kan ook de S-20 worden gebruikt voor hoekverbindingen van 30° – 180°. Bij het systeem hoort een boormal die bij elke verkoopeenheid wordt meegeleverd. Hierdoor kan de boor nauwkeurig worden geplaatst, ook bij scherpe verstekhoeken.

Met elke groeffreesmachine – overal inzetbaar

Omdat de Clamex S-20 gebaseerd is op het systeem van de 4 mm-groef, kan de frees met elke in de handel verkrijgbare groeffreesmachine worden gemaakt. Hierdoor is deze verbinder een uitstekende keuze als bijvoorbeeld op de bouwplaats geen Zeta P2 voorhanden is. Met de Clamex S-20 kunnen op locatie ook nauwkeurige en aantrekkelijke meubelverbindingen worden gemaakt en zo panelen of hele kasten worden gemonteerd. Niet alleen op de bouwplaats of in de werkplaats, maar ook voor hobbyschrijnwerkers met een eigen groeffreesmachine zijn er met de demonteerbare Clamex nu (bijna) geen grenzen meer. Typische toepassingen in de meubel- of interieurbouw zijn kasten onder schuine daken, in frameconstructie of
prototypebouw.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.