Platform voor de interieurbouwbranche
Demonteerbare meubelverbinder voor de 4 mm-groef

Demonteerbare meubelverbinder voor de 4 mm-groef

Groef kan gemaakt worden met elke freesmachine in de handel

De originele houten lamel van Lamello blijft een beproefde oplossing om hout en houtmaterialen onder verschillende hoeken met elkaar te verbinden. Toch biedt de Zwitserse fabrikant intussen veel meer mogelijkheden, waaronder het P-System met de verbindingselementen Clamex, Tenso en Divario uit glasvezelversterkt kunststof. Zelfs groeffreesmachines met snoer of accu behoren tot het gamma. Vandaag introduceert de specialist een nieuwe demonteerbare meubelverbinder voor de 4 mm-groef: Clamex S-20.

De groef kan gemaakt worden met alle freesmachines die in de handel verkrijgbaar zijn.

Schrijnwerkers, keukenbouwers, interieurbouwers, winkelinrichters, meubelmakers, …, voor wie met hout aan de slag is, is de innovatieve verbindingstechniek van Lamello geen onbekende factor. “Iedere vakman heeft al met onze originele houten lamel gewerkt, maar maakt intussen ook vaak gebruik van onze systemen uit kunststof”, stelt Marc Demares, zaakvoerder bij Lamello België. 

“Het aanbod werd immers steeds verder uitgebreid, voornamelijk met producten uit kunststof, zoals de E20-inslaglamel, de K20-hechtlamel met weerhaakjes, de transparante C20/C10 lamellen, de eendelige verbinder Cabineo en de Invis Mx2. Veel houtbewerkers kiezen ook voor ons P-System met de verbindingselementen Clamex, Tenso en Divario. Dit is een oplossing uit glasvezelversterkt kunststof die een perfect passende verankering garandeert, zelfs zonder lijm of schroeven.”

De Clamex S-20 is een nieuwe demonteerbare meubelverbinder voor de 4 mm-groef.

Clamex S-20

Lamello blijft intussen verder investeren in de uitbreiding en optimalisatie van het assortiment. Zo stelde de Zwitserse pionier in houtverbindingen recent de Clamex S-20 voor. Deze demonteerbare meubelverbinder is gebaseerd op het universeel bekende 4 mm-inbouwprincipe. 

“Net al onze andere Clamex-verbinders is deze demonteerbaar en wordt hij met behulp van een hendel krachtig met het contra-element verbonden. De beide verbindingshelften worden elk met twee schroeven in de groef verankerd en zorgen voor een stevige bevestiging. De kleine toegangsopening van 6 mm om de verbinder te sluiten of te openen, bevordert het esthetische aspect, ongeacht of het om hoek-, vlak- of kozijnverbindingen gaat”, licht Demares toe. “Nieuw is de smalle constructie, die ervoor zorgt dat deze lamel in zeer dunne materialen geïntegreerd kan worden. Zo zijn versterkverbindingen vanaf een materiaaldikte van 14 mm of stompe verbindingen met inbouw aan de voorzijde vanaf 8 mm materiaaldikte mogelijk. Deze Clamex S-20 kan ook voor hoekverbindingen van 30° tot 180° gebruikt worden. Bij elke verkoopeenheid wordt een boormal meegeleverd, waardoor de boor nauwkeurig geplaatst kan worden, zelfs bij scherpe verstekhoeken.”

Op de bouwplaats en in het atelier, zelfs bij hobbyschrijnwerkers

Deze Clamex S-20 is gebaseerd op het principe van de 4 mm-groef en dat zorgt ervoor dat de groef gemaakt kan worden met alle freesmachines die in de handel verkrijgbaar zijn. 

“Ook op bouwplaatsen waar geen Zeta P2 voorhanden is, kan deze verbinder gebruikt worden. Zo kunnen op locatie nauwkeurige en aantrekkelijke meubelverbindingen gemaakt worden, waardoor panelen of zelfs volledige kasten gemonteerd kunnen worden”, sluit Marc Demares af. “Typische toepassingen in de meubel- en interieurbouw zijn kasten onder schuine daken, in frameconstructie of prototypebouw. Dankzij deze innovatieve verbinder zijn er nu zelfs voor de hobbyschrijnwerker met een eigen groeffreesmachine (bijna) geen grenzen meer. Deze Clamex S-20 opent dan ook volledig nieuwe dimensies in de houtverbindingstechniek.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.