Platform voor de interieurbouwbranche
Decoratieve keukenwanden op maat geprint: de ultieme finishing touch!

Decoratieve keukenwanden op maat geprint: de ultieme finishing touch!

Het ontwerpen van een keuken is altijd een delicaat samenspel tussen consument en interieurarchitect of tussen consument en keukenbouwer. Zoveel materialen om uit te kiezen, zoveel combinaties om te maken. Aan de exclusiviteit en kwaliteit van de toegepaste materialen ligt het niet, we leven in een tijd waarin alles mooi en duurzaam uitgevoerd is. Toch kriebelt er vaak nog iets. Een mooi keukenontwerp kan die ‘x-factor’ gewoon missen. Zou het niet mooi zijn als een decoratief idee van de interieurarchitect of van de eindgebruiker terug zou kunnen komen in het keukenontwerp?

Dat kan nu. Wie de ultieme finishing touch zoekt in decoratieve afwerking, kan de achterwand van de keuken in glas laten uitvoeren, met een fullcolour print op de achterkant van het glas. Daarmee zijn er dus geen grenzen meer gesteld aan creativiteit! We spreken met Kimberley Faro van Printerior, een zusterorganisatie van IMS-Werkendam.

keuken-met-schilderij-joachim-bueckelaer-kopieren

Achterwand met ‘De welvoorzien keuken,’ schilderij van Joachim Bueckelaer, 1566 – Rijksstudio.

 

U vraagt, wij printen, ook voor de keuken

“Met onze printtechnieken en printers zijn we bij Printerior in staat om keukenachterwanden te voorzien van een doorlopende fullcolour print. Dit kunnen we doen op de achterkant van gehard glas, waardoor er een mooi diepte-effect ontstaat. Op wens van de klant kunnen we de print zelf sealen met een witte printlaag, of er witte folie overheen zetten, zodat de afbeelding mooi afsteekt”, legt Kimberley uit. “Wie liever een print aan de voorzijde van het materiaal als Dibond of Trespa wenst, wordt ook op zijn wenken bediend. Wel werken we de printlaag af met een bestendige blanke lak, geschikt voor toepassing in de keuken.”

Een van de nieuwe printtechnieken bij Printerior is printwerk in 2,5D. Daarmee wordt reliëf aangebracht in het beeld. Is dit ook geschikt voor printwerk voor keukentoepassingen? “Ja, dat kan prachtige effecten opleveren. Wanneer we op Dibond of Trespa printen met toevoeging van de 2,5D techniek, dan is het mogelijk om houtstructuur, marmer, leder en terrazzo te simuleren. Dan zie je de structuur niet alleen, je voelt hem ook”, antwoordt Kimberley.

terrazzo-wasmeubel-achterwand-kopieren

Geprint Terrazzo voor een achterwand van een wasmeubel.

 

Full service tot in de keuken zelf

De service van Printerior begint bij het leveren van ondersteuning in de ontwerpfase. Kimberley: “Wij beschikken over een grote bibliotheek foto’s, structuren en patronen die we allemaal kunnen inzetten voor printwerk op keukenwanden. Eigen ontwerpen zijn echter meer dan welkom, wij zorgen ervoor dat deze geprint worden. Onze service strekt tot in de keuken zelf, we monteren desgewenst de keukenwand voor de klant.”

Gevraagd naar het maximale formaat glas of plaatmateriaal dat verwerkt kan worden, luidt het antwoord: “We kunnen tot een maximum van 308 cm breed x 250 cm hoog gaan. Daarmee kunnen de meeste keukens worden voorzien van een naadloze achterwand. Uiteraard kunnen we ook in delen printen, wanneer de achterwand heel breed is, of het ontwerp ‘om de hoek’ moet gaan.”

Overigens is deze manier van printen voor meer dingen in het interieur geschikt, zo leren we. “We hebben al schilderijen op glas geprint, hebben glazen salontafels van de mooiste kunstwerken voorzien en kunnen de mooiste glazen room dividers maken op deze manier”, zegt Kimberley tot besluit.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.