Platform voor de interieurbouwbranche
De Doelen Rotterdam kiest bij nieuwe bars voor fineer van topkwaliteit
Het is gewoon een gegeven: als je goed en exclusief fineer wilt, moet je bij Kuiper Holland zijn. (Beeld: Inter-Fact Interiors)

De Doelen Rotterdam kiest bij nieuwe bars voor fineer van topkwaliteit

Concert- en congresgebouw De Doelen in Rotterdam liet recent een aantal nieuwe bars ontwikkelen. Daarbij werd gekozen voor Pallisander Santos, een fineersoort die aansluit bij de traditionele stijl van het monumentale gebouw. 

Inter-Fact Interiors uit Terborg kreeg vanuit het Rotterdamse concertgebouw het verzoek mee te doen met de aanbesteding vanwege het project dat deze ervaren interieurbouwer eerder bij meerdere (film) theaters en pop podia met succes had uitgevoerd. De keuze voor Pallisander Santos houtfineer was al voorgeschreven door de architect en werd geleverd door Kuiper Holland. “Wij werken al 20 jaar met hen samen”, zo begint Jorrit Peters, bedrijfsleider bij Inter-Fact Interiors zijn uitleg. Over de reden is hij duidelijk “Het is gewoon een gegeven: als je goed en exclusief fineer wilt, moet je bij Kuiper Holland zijn.”

Het Pallisander Santos houtfineer was al van oudsher toegepast in De Doelen. (Beeld: Inter-Fact Interiors)

Onderscheidend

De opdracht bij De Doelen stond niet op zichzelf. Inter-Fact is specialist in het technisch ontwikkelen en produceren van horeca-interieur. Peters: “Dat De Doelen bij ons uitkwam was niet zonder reden, mag ik wel in alle bescheidenheid stellen. Wij bespreken en adviseren zowel de materiaalkeuzes als de kritische details. Daarmee onderscheiden wij ons al jaren en daardoor hebben we een goede naam in de markt opgebouwd. Ook bij De Doelen gingen ze duidelijk voor de hoogste kwaliteit. De nieuwe bars moesten op alle fronten kwalitatief beter zijn dan de oorspronkelijke. Daarover zijn we in gesprek gegaan. Door de partijen die verantwoordelijk waren voor de aanbesteding te overtuigen van onze technische visie, hebben we deze opdracht gekregen.”

Warme uitstraling

Het Pallisander Santos houtfineer was dus van oudsher toegepast in De Doelen. Volgens Peters is deze fineersoort niet heel eenvoudig verkrijgbaar. “Het is daarom essentieel om bij Kuiper direct de juiste aantallen door te geven. Want als tijdens de productie van het meubilair blijkt dat er een tekort is, kun je niet zomaar exact hetzelfde fineer bijbestellen. Dan heeft het een net iets andere kleur of uitstraling. Pallisander is uniek materiaal met een warme uitstraling waarin een mooie zwartkleurige vlam zit verwerkt. Kuiper heeft dat niet zomaar op de plank liggen. Bereid je als producent dus goed voor.” 

Qua uitstraling passen de bars bij dit monumentale rijksmonument. (Beeld: Inter-Fact Interiors)

Montage en engineering

Behalve de hoogwaardige uitstraling van het fineer bevatten de nieuwe bars bij De Doelen nog een aantal andere specifieke componenten die de kwaliteit naar een hoger niveau tillen. 

“Pallisander Santos fineer in combinatie met massief en metaal maken de details minder kwetsbaar. Ja, de hele engineering van de in totaal zeven nieuwe bars, maar ook de uiteindelijke productie in eigen fabriek en montage was in onze handen.” 

Met de engineering doelt Peters niet alleen op het houtwerk maar ook het integreren van alle technische elementen als koeltechniek, koffieautomaten en tap installaties. Iedere discipline heeft extreem hoge eisen voor ventilatie en bereikbaarheid voor onderhoud. “Natuurlijk was dat een fikse uitdaging, maar daarin schuilt juist onze kwaliteit. Wij verzamelen de wensen van de klant, de gebruikers en technische installaties zonder esthetische compromissen in één tekening. Alleen dan is het mogelijk de beste bar te produceren en het proces zonder verrassingen te laten verlopen”

Uit de reacties blijkt dat de opdrachtgever meer dan tevreden is.”Qua uitstraling passen de bars bij dit monumentale rijksmonument. Daarnaast is het functionele aspect van de hoogste kwaliteit zodat het personeel snel en verantwoord de gasten kan bedienen.”

HAL 5 – STAND 5304  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.