Platform voor de interieurbouwbranche
Betere hechting bij afwerking dankzij voorbereidende reiniger

Betere hechting bij afwerking dankzij voorbereidende reiniger

Bij het kleuren en beschermen van hout bepaalt de voorbereiding voor een belangrijk deel hoe goed het eindresultaat wordt. Als meesterbedrijf in het kleuren en beschermen van hout heeft Rubio Monocoat dan ook een perfecte oplossing om alle soorten hout klaar te maken voor elke vorm van afwerking.

Het middel draagt de naam ‘Rubio Monocoat WoodPrep’. We spreken met Lex Schaap, directeur en eigenaar van Rubio Monocoat Nederland, over de aantoonbare voordelen van deze voorbereidende reiniger.

Intensere kleur en minimale zichtbaarheid krasjes

“Rubio Monocoat WoodPrep kan als voorbereidende reiniger op elk type hout worden toegepast. Dit product verwijdert resten van schuurstof en minimaliseert eventuele schuurfouten en krasjes”, legt Schaap uit. “Uit testen is inmiddels gebleken dat dit voorbehandelingsproduct een intensere kleur bewerkstelligt in het eindresultaat. Door Rubio Monocoat WoodPrep te gebruiken ontstaat er een verbeterde pigmentopname.”

Betere hechting op vettige en olierijke houtsoorten

Iedereen kent het probleem van verminderde hechting van afwerkingsproducten op vettige en olierijke houtsoorten. Rubio Monocoat WoodPrep zorgt ervoor dat de hechting sterk verbetert. Schaap: “Ook tannines in het hout worden met dit product gereduceerd, waardoor er achteraf minder kans is op verkleuring.”

De voorbereidende reiniger is beschikbaar in een fles van 100 ml, 1 liter en jerrycans van 5 en 10 liter. “Om het middel te appliceren worden een spons en microvezeldoek gebruikt. Daarna kan het hout gekleurd en beschermd worden met één van de Rubio Monocoat afwerkingsproducten. Deze kunnen zowel manueel als industrieel aangebracht worden, al naar gelang wat het project vereist. Ook de combinatie van Rubio Monocoat WoodPrep en voorkleuren werkt prima.”

Je bent nooit te oud om te leren

Om verwerkers van hun producten goed beslagen ten ijs te laten komen, is de Rubio Academy in het leven geroepen. Vragen als ‘Wat betekent schuren volgens de regels van de kunst’ nu precies, met welke voorbehandeling bereikt men het gewenste resultaat op een bepaalde houtsoort en waar moet rekening mee gehouden worden bij de keuze voor een bepaald product wordt uitvoerig antwoord gegeven tijdens de trainingen die specialisten verzorgen in de Rubio Academy. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.