Platform voor de interieurbouwbranche
Automatisch afzuigen: nu ook bij accu-machines
De nieuwe „Start/Stop-set CordlessControl“ bestaat uit een zender, ontvan-gerstopcontact en een multi-band in drievoudige uitvoering, die op alle zuig-slangen past.

Automatisch afzuigen: nu ook bij accu-machines

  • Het eerste automatische start/stop-systeem met trillingssensor wereldwijd
  • Fabrikant-overkoepelend: verbindt iedere accu-machine met iedere gangbare gesnoerde alleszuiger
  • Ook een handmatige start is mogelijk

Een alleszuiger die vanzelf aan en weer uit gaat: dat was tot nu toe alleen mogelijk bij gesnoerd elektrisch gereedschap in combinatie met gesnoerde alleszuigers en inschakelautomaten. Maar dankzij de nieuwe „Start/stop-set CordlessControl“ van Metabo is het nu ook bij accugereedschap mogelijk.

„Zodra de machine wordt gestart, start  ook de alleszuiger, want de bijbehorende sensor reageert op trillingen. Het stof wordt automatisch afgezogen, brengt de gebruiker niet meer in gevaar en kan de werkomgeving niet vervuilen. En het allerbeste: de professional kan het systeem voor ieder willekeurig accugereedschap van verschillende fabrikanten in combinatie met alle gesnoerde alleszuigers gebruiken“, vertelt Metabo productmanager Sebastian Koch.

Al het goede komt in drieën

Om de alleszuiger startklaar te maken voor een contactloze bediening, wordt het nieuwe CordlessControl-systeem van Metabo geleverd als set. Het bestaat uit drie elementen: een zender, een ontvangerstopcontact en een multi-band, die op alle normale zuigslangen past. Daarmee kan de professional iedere gesnoerde alleszuiger in slechts drie stappen met zijn accugereedschap verbinden. Eerst wordt het netsnoer van de alleszuiger in het ontvangerstopcontact gestoken. Daarna bevestigt hij de zender met de multi-band aan de zuigslang. In de zender is een trillingssensor gemonteerd, die de trillingen van de machine herkent en het signaal via het ontvangerstopcontact doorgeeft aan de alleszuiger. In de laatste stap start de professional zijn accu-machine en de alleszuiger start en stopt gelijk met het gereedschap. „Gebruikt de professional bijvoorbeeld een accu-tafelcirkelzaag van Metabo en een alleszuiger van een ander merk, dan kan hij de beide machines met CordlessControl eenvoudig en snel met elkaar verbinden. Zodra hij begint met zagen, begint ook de alleszuiger te draaien“, vertelt Koch. Maar ook een handmatige, draadloze start en stop van de alleszuiger is mogelijk – daarvoor hoeft de professional alleen maar op de Remote-Control-knop te drukken. Deze knop zit aan de voorkant van de zuigslang en is dus altijd binnen handbereik – dat betekent extra comfort en bespaart tijd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.