Platform voor de interieurbouwbranche
Alleen geschikt als bouwmateriaal? Dan heeft u het mis!

Alleen geschikt als bouwmateriaal? Dan heeft u het mis!

Ostermann heeft nieuwe kanten met trendy OSB-design

OSB plaatmateriaal wordt vaak gebruikt voor de afwerking van wanden, plafonds en (onder)vloeren. Steeds vaker ziet men de grove platen ook als oppervlak in de keuken-, meubel- en interieurbouw terug. Dit is een reden voor Ostermann om hiervoor een passende kant in het uitgebreide assortiment op te nemen. 

Oriented Strand Board (OSB) is een plaatmateriaal dat is samengesteld uit verschillende lagen houtschilfers van een vooraf bepaalde vorm en dikte, die onderling door een bindmiddel zijn verbonden. De schilfers (strands) van de buitenlagen zijn evenwijdig aan de plaatlengte gericht (oriented), die van de binnenlaag zijn ofwel willekeurig gestrooid ofwel dwars gericht op de lengterichting van de plaat (board). De levendige en natuurlijke optiek van de willekeurig gelegde houtschilfers, alsook de bijzondere structuur zorgen ervoor dat het materiaal ook als toepassing voor moderne meubel-, interieurbouw en winkelinrichting interessant is. Om de zichtbare zaagvlakken van de plaat perfect af te kunnen dekken, heeft Ostermann 2 nieuwe kanten met OSB-decor in het uitgebreide assortiment opgenomen.

NIEUW: echt houten kant „OSB“

Voor iedereen die bij de verwerking van OSB-plaatmateriaal ook aan de zaagvlakken het materiaal hout wil verwerken, kan bij Ostermann de nieuwe echt houten kant 070.0058. OSB bestellen. De 1,3 mm dikke fineerkant is in 24, 33 en 43 mm breedte direct uit voorraad leverbaar en wordt, zoals alle fineerkanten, met een standaard rollengte van 50 m geleverd. Het voordeel is dat door de bewerking van het meubel achteraf, zoals verven, schuren, beitsen of lakken, de kant perfect aan de kleur van het OSB-meubeloppervlak aangepast kan worden.

NIEUW: ABS kant „OSB“

Keuken-, meubel- en interieurbouwers, die liever met ABS kanten werken, vinden bij Ostermann met de nieuwe kant 048.9261. OSB de passende oplossing. De kant is direct uit voorraad leverbaar in de standaardbreedtes 23, 33, 43 en 100 mm en de dikte van 1 en 2 mm. Een groot voordeel van ABS kanten is de minimale bestelhoeveelheid. Net zoals alle ABS kanten, is ook deze kant al vanaf 1 meter leverbaar. Het materiaal ABS biedt een betrouwbare bescherming tegen stoten en ook – afhankelijk van de toegepaste lijm – tegen vocht. Bovendien is de kant ook in een van de standaard afwijkende breedte verkrijgbaar, want op verzoek snijdt Ostermann ABS kanten in elke gewenste breedte tot 100 mm.

Kanten – „just in time“ geleverd 

Ostermann levert kanten in talrijke verschillende materialen, zoals ABS, melamine, acryl, aluminium en echt hout. De kanten passen bij de oppervlakken van meer dan 70 plaatfabrikanten. Voorraadartikelen voor 16.00 uur besteld, worden dezelfde dag nog verstuurd.

Meer informatie over de bovengenoemde kanten vindt men via het zoekbegrip “Highlights082020” op de Ostermann-website www.ostermann.eu

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.