Platform voor de interieurbouwbranche
Aan het einde van de regenboog…
Een naadloos gouden oppervlak!

Aan het einde van de regenboog…

…staat een pot met goud(verf)

Daar waar de kleuren stoppen, begint het goud, zo wordt er in sprookjes beweerd. Bij Anker Stuy Verven is dat in ieder geval geen sprookje. Naast het bonte palet aan kleuren heeft de verffabrikant ook een prachtige serie effect meubellakken, waaronder ook lakken met metaaleffect. De kroon op deze serie is wel de goudlak. Metaal effectlakken zijn doorgaans lastig aan te brengen en het beoogde effect blijft nog wel eens uit. Dat is niet het geval met de metaal effectlakken van Anker Stuy. De broers Emile en Armand Stuy zwaaien als derde generatie inmiddels de scepter over het bedrijf. Emile staat ons te woord over het geheim achter blinkend goud op ieder meubelstuk.

Vormvrijheid

In de productlijn meubel effectlakken bevinden zich lakken met metaaleffecten, in goud, zilver, koper en messing. Emile: “Het grote voordeel van een metaal effectlak is dat je werkelijk alles wat je wilt, een metalen uiterlijk kunt geven. Je werkt naadloos met de lak en hebt absolute vormvrijheid.” Met name goud effectlak vindt momenteel gretig aftrek. “Dat komt omdat goud, net als messing, een trendkleur is in het interieur op dit moment. Goud laat zich prachtig combineren met zwart, je kunt smaakvolle contrasten creëren.”

De speciale zwarte grondlak is schuurbaar.

Het geheim van de smid

Iedereen die wel eens met goudverf gewerkt heeft, weet dat het geen sinecure is om het beoogde goudeffect terug te laten komen in het eindresultaat. Waarom lukt het Anker Stuy Verven wel? “Het geheim van de smid is de voorbewerking van het te schilderen object. De schuurgang is uitermate belangrijk, gevolgd door de grondering. Voor onze metaal effectlakken bieden we een zwarte vulgrond aan, die overigens ook onder donkere kleuren gebruikt moet worden. Door deze zwarte vulgrond toe te passen krijg je een goede dekking van bijvoorbeeld de goudlak en wordt het lakwerk vergevingsgezind bij krassen.”

Anker Stuy adviseert zelfs de grootte van de spuitnozzle.

De zwarte grondlak is eind 2021 gelanceerd en vormt de ideale basis voor donkere kleuren en metaal effectlakken. Emile: “De kracht zit hem in de schuurbaarheid van de zwarte grondlak. Dat is een unieke eigenschap.”

Grote voordelen

Een groot voordeel van de metaal effectlakken van Anker Stuy is dat nalakken niet nodig is. “Je hebt dus geen last van pigment afgifte. Een stoel die is gelakt met onze goudverf kun je rustig aanpakken, zonder gouden handen te krijgen”, aldus Emile. “Het metaaleffect in onze lakken wordt verkregen met echte metaalfracties. Dat geeft een mooi, natuurgetrouw eindresultaat. Naast vormvrijheid heb je ook de mogelijkheid om naadloos te werken. Denk aan naden die met goud beklede HPL-platen opleveren, doordat de gelamineerde effectlaag beperkt wordt door de plaatafmetingen. Een werkblad goud spuiten? Geen probleem. Dat gaat naadloos en rondom. Dus in plaats van met gouden kantenband te moeten werken, met het risico op metamerie én met naden in beeld, kun je met onze lakken een ononderbroken gouden (of andere metaalkleur) oppervlak rondom creëren. Onze metaal effectlakken zijn high end toepasbaar en leveren de allermooiste contrasten op. Zeer geschikt dus voor interieurbouwers en interieurarchitechten. Ook voor interieurs in de luxe jachtbouw is dit een perfecte keuze.”

Het beste resultaat door het beste advies

Anker Stuy deelt graag de kennis die het bedrijf heeft opgedaan omtrent werken met lakken. “De ondergrond en de schuurgang zijn bepalend. Ook de manier van spuiten is heel essentieel”, legt Emile toe. “Zo benoemen we de grootte van de spuitnozzle. Alles voor het allermooiste resultaat!”

De nieuwe website van Anker Stuy Verven staat inmiddels online en is een mooie bron van informatie voor iedereen die professioneel met lak werkt. “Daar tref je onder andere een geadviseerd werkschema aan voor een optimaal eindresultaat”, zegt Emile. De support die Anker Stuy Verven levert als familiebedrijf is welhaast eindeloos. “Daar zijn we groot mee geworden en dat houden we graag zo”, zegt Emile tot besluit.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.