Platform voor de interieurbouwbranche
Wood Loop winnaar van de Circular Chain Award 2024

Wood Loop winnaar van de Circular Chain Award 2024

Vandaag is Wood Loop uitgeroepen als winnaar van de Circular Chain Award 2024 tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie (NCCE) in De Vasim in Nijmegen. Staatssecretaris Vivianne Heijnen overhandigde de Award aan Dirk van Deursen die namens Koninklijke CBM een grote rol heeft gespeeld in de realisatie van Wood Loop.

Wood Loop

Wood Loop is een ketensamenwerking tussen branchevereniging Koninklijke CBM, houtleverancier Baars & Bloemhoff en producent Unilin Panels uit België. Wood Loop is een branche initiatief waarbij houtleveranciers plaatmateriaal bezorgen en tegelijk volle Wood Loop kratten met houtresten mee terugnemen. De verzamelde houtresten worden hierdoor niet langer verbrand, maar gaan direct naar de plaatproducenten als grondstof voor nieuwe platen. Meer informatie: www.wood-loop.nl.

Circular Awards

De Circular Awards zijn toegekend aan innovatieve en circulaire projecten, producten en diensten van bedrijven en overheden die een buitengewone bijdrage leveren aan de bevordering van de circulaire economie. In de categorie Circulair Chain Award ligt de focus op succesvolle circulaire ketensamenwerkingen.

Op basis van criteria als circulariteit in de strategie, gemaakte impact, samenwerkingen met anderen in de keten en het businessmodel heeft een vakjury bestaande uit gerenommeerde experts de kanshebbers gekozen. De finalisten pitchten per video vooraf en op de NCCE. Door middel van stemmen is Wood Loop als winnaar gekozen.

Nationale Conferentie Circulaire Economie 2024

Onder anderen staatssecretaris Vivianne Heijnen en Medy van der Laan, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken, spraken tijdens de conferentie. Staatssecretaris Vivianne Heijnen bezocht eind oktober Wood Loop-deelnemer Domburg Bodegraven. Hare Majesteit Koningin Máxima heeft ook een toespraak gehouden.

CBM ziet de Award als een mooie waardering voor de inzet om de meubelindustrie en interieurbouw circulair te maken en onze MKB-ondernemers mee te nemen in de circulaire transitie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.