Platform voor de interieurbouwbranche
Vloerkleden maken hard zacht

Vloerkleden maken hard zacht

Zacht op hard

Met een vloerkleed wordt het een stuk zachter. Het zachte gevoel is wel afhankelijk van het materiaal. Vloerkleden zorgen ook dat plekken afgebakend worden. Het zorgt voor een eenheid voor een zitgroep of eethoek. Door met kleur te werken wordt er een mooi effect bereikt. Een vloerkleed markeert de verschillende functies.

Comfort

Een vloerkleed geeft niet alleen een comfortabel gevoel, maar het verbetert ook de akoestiek in een ruimte. Door een harde oppervlakte kan een ruimte galmen. Een vloerkleed absorbeert geluid. Naast akoestiek heeft het een isolerende werking. Het materiaal van het vloerkleed is wel een bepalende factor. Het verschil tussen een natuurlijke grondstof of kunststof is namelijk groot.

Materiaal; natuur of kunststof?

Wol en katoen zijn veel gebruikte materialen. Wol is in vele soorten verkrijgbaar zoals hoog of laagpolig. Het is een natuurlijk materiaal met behoorlijk wat goede eigenschappen. Het is veerkrachtig, elastisch, vuilwerend, zelfdovend en isolerend. Katoen is een ander materiaal. Katoenis sterk, maar minder veerkrachtig. Jute, sisal, kokos en vlas zijn plantaardige garens, maar hebben een harde oppervlakte. Ze worden vooral gebruikt voor matten. Een vloerkleed kan ook van polyamide, polyester, polypropyleen of polyacryl vervaardigd worden. Het gemeenschappelijke is dat het geen natuurlijke materialen betreft maar kunststof. De meeste materialen zijn elastisch en hebben een goede slijtweerstand. Meestal is de prijs bepalend voor de keuze van natuur of kunstof.

Een echte designklassieker is het katoenen vloerkleed met nummer 3801 van het merk Van Besouw. Van Besouw staat al jarenlang aan de top voor wat betreft tapijten en karpetten. Het katoen tapijt kenmerkt zich door de aparte fabricage als lusjestapijt. Het is een bijzondere breitechniek. De design klassieker is vijftig jaar geleden op de markt gekomen, maar is nog steeds actueel.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.