Platform voor de interieurbouwbranche
Vier vernieuwingen in software voor kastenontwerpers en -bouwers

Vier vernieuwingen in software voor kastenontwerpers en -bouwers

Vectorworks interiorcad voor Interieurbouw is de geknipte oplossing voor kastenontwerpers en -bouwers. Met behulp van talrijke gespecialiseerde tools kun je snel en zonder voorkennis van complexe CAD-software je kasten vormgeven en technisch in 2D en 3D uitwerken. 

Bovendien komt er ieder jaar een nieuwe versie uit met tal van innovaties, zodat je steeds efficiënter met je ontwerp aan de slag kunt. Ook dit jaar zijn er heel wat vernieuwingen die jouw aandacht verdienen. De vier voornaamste zetten we hier op een rij:

1. Presentatietekening 2D
In deze nieuwe versie van interiorcad moet je geen afzonderlijke 2D-tekeningen meer genereren om je maatwerkobjecten voor de zaaglijsten te zien als een uitvouwtekening. Het nieuwe commando ‘Presentatietekening 2D’ is een krachtig hulpmiddel om een volledig aanpasbare 2D-presentatie te maken van ‘Onderdelen op maat 3D’ of onderdelen van ‘Kastelementen 3D’, met hun bewerkingen, en dit eventueel met automatische bemating.

Vectorworks interiorcad
Kanten op maat bewerken. (Beeld: Design Express)

Vectorworks interiorcad
Presentatietekening 2D. (Beeld: Design Express)

2. Kanten op maat bewerken voor onderdelen van Kastelement 3D
Vanaf interiorcad 2019 heb je de mogelijkheid om elke kant van een kastelement een verschillend materiaal (een een verschillende dikte) mee te geven. Hoekverbindingen van een sokkel kun je nu als doorlopend, overstekend of in verstek aanduiden en zijwanden van een kastelement kun je tot op de vloer laten doorlopen.

3. Speciale verbindingselementen
Naast de standaard verbindingselementen biedt interiorcad 2019 de extra functie ‘Speciaal verbindingselement’ aan als uitbreiding van het gereedschap ‘Eenvoudig verbindingselement 3D’. Zo kun je buiten de gekende deuvels, schroeven en invissen nu ook de Lamello-producten (Clamex, Cabineo …) ­eenvoudig selecteren.

4. CNC-export / Exporteer zaaglijst
Vanaf interiorcad 2019 worden ook de CNC-HOPS 7 en de Lamello Clamex aan de mogelijke exportformaten toegevoegd. De Lamello Clamex-export is wel enkel beschikbaar voor ondersteunde machine-instellingen.

Vectorworks interiorcad
Originele houten lamellen van Lamello. (Beeld: sabrina stäubli / perspektiv)

Een beknopte demonstratie
Ben jij als interieurbouwer eerder visueel ingesteld, bekijk dan zeker onze ‘notendop’-filmpjes op youtube.com/MrVectorworks.

Wil je Vectorworks interiorcad 2019 zelf uitproberen?
Vraag je gratis demoversie aan bij Design Express, de officiële verdeler van de CAD-software Vectorworks en interiorcad in de Benelux, via sales.nl@designexpress.eu of via +31 182 756 660. 

Tekst: Eline Durt, Design Express
Uitgelichte afbeelding: 
CNC-machine PRO-MASTER van Holzher. (Beeld: Spits Ivo bvba)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.