Platform voor de interieurbouwbranche
Verf voor en door vakmensen
SKYLT Overlakbare Kleurolie Alaska White en SKYLT Original.

Verf voor en door vakmensen

Sinds 1938 produceert het familiebedrijf verven, lakken en oliën. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer, in de vorm van Toon en Machiel van Westerhoven. Voor hen is duurzaamheid een intrinsieke waarde en staat persoonlijk contact met de klant centraal.

Henriëtte van Westerhoven is identiteitsbewaker van RIGO Verffabriek. “Ons klantenbestand is heel breed, maar bevat vooral vakmensen, op allerlei gebieden, de vloerenspecialist bijvoorbeeld, maar ook interieurbouwers.” 

Van oudsher maakte RIGO parketlak en -oliën, maar het aanbod is anno 2021 enorm uitgebreid. “Onze producten worden steeds meer voor andere interieurtoepassingen gebruikt, en zijn hier ook erg geschikt voor, bijvoorbeeld voor gebruik in keukens.”

“Onze lakken hebben de hoogste technisch haalbare kwaliteit en kunnen zwaar belast worden. De meeste vakmensen kiezen voor de twee componenten producten, omdat zij het allerbeste en sterkste zoeken. Maar, zelfs de één component producten zijn al zeer geschikt voor residentieel gebruik.”

SKYN Sol-Silicaatverf Landgoed Bingerden.

Paradepaardje Skylt

SKYLT Original is nog altijd het paradepaardje van RIGO. Het is een onzichtbare (parket)lak, speciaal bedoeld om het onbehandelde uiterlijk van ondergronden te behouden. Samen met de STEP 1k en -2K Parketlakken is er in elke glansgraad een blanke lak te vinden al dan niet in combinatie met een aankleuring van de ondergrond.

De toevoeging van de SKYLT Overlakbare Kleurolie 2K is volgens Van Westerhoven eigenlijk het ‘ei van Columbus’. “Veel mensen zochten naar de uitstraling van olie, maar de bescherming van lak, en dat is de unieke combinatie die we met SKYLT Original en de SKYLT Overlakbare Kleurolie 2K bieden.” 

Er is inmiddels een complete range van SKYLT producten beschikbaar, waaronder een Sealer voor beton. Deze Sealer maakt het mogelijk om daarna met SKYLT af te lakken. “SKYLT laat het materiaal eruit zien alsof het onbehandeld is.” 

SKYN Silicaatverf.

Producten op maat

SKYLT is ontstaan door vraag vanuit de markt en dat kenmerkt RIGO. Van Westerhoven: “We werken erg graag samen met vaklui en kunnen dankzij ons brede assortiment voor de meeste uitdagingen met een esthetische en technische oplossing komen. Dit nauwe contact met onze klanten hoort echt bij RIGO, we creëren graag een product op maat. Onze producten zijn mensenwerk. Dit onderscheidt ons ten opzichte van andere fabrikanten.” RIGO Verffabriek is ook altijd beschikbaar om technisch advies te geven, natuurlijk met inachtneming van de coronamaatregelen.

SKYLT Sealer en drie lagen SKYLT Original.

Nieuwe Silicaatverf

RIGO maakt ook muurverven met bijzondere eigenschappen. Variërend van authentieke witkalk tot antistatische lijnolie muurverf en recyclede muurverf. De meest recente ontwikkeling is een nieuwe Silicaatverf op basis van waterglas, die dit voorjaar geïntroduceerd wordt. Muurverven op basis van waterglas zijn zeer duurzaam. Zij gaan een echte verbinding aan met minerale ondergronden.

“Deze verven zijn kostbaar, maar dan ook van zeer goede kwaliteit. Ze bladderen niet af zoals bij sommige andere muurverven het geval is. De waterglas verven zijn zeer duurzaam en worden vaak gebruikt voor monumentaal vastgoed. Zowel binnen als buiten geeft de verf een super mooi resultaat, door de minerale pigmenten is het zeer mat.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.