Platform voor de interieurbouwbranche
Van puinhoop tot perfectie
Jorrit Vermanin

Van puinhoop tot perfectie

Jorrit Vermaning (20)

uit Workum is de nieuwe Nederlands Kampioen Woning- en Projectstoffering. Hij zit nu in zijn laatste jaar op het Deltion College in Zwolle. Naar verwachting studeert hij in februari 2024 af en dan mag hij zichzelf all-round woningstoffeerder noemen. Jorrit werkt al als professioneel woning- en projectstoffeerder bij Oer de Flier, een vloerenwinkel in zijn woonplaats.

Waar het door mij recent winnen van het NK Woning- en Projectstoffering al niet toe kan leiden… Juist ja, naar de uitnodiging van dit vakblad om eenmalig deze gastcolumn te mogen verzorgen. Hartstikke leuk. Dank aan de redactie van Binnenwerk. En, top dat ik mijn visie mag delen.

Ik denk dat je je werk alleen goed kunt doen als je het ook echt leuk vindt. Alleen dán kun je het beste eindproduct leveren. Wat mij bijvoorbeeld tevreden stelt, is als ik de blijdschap van tevreden klanten zie, als ik daar een vloer heb gelegd. Dus, dat ze zien dat ik – samen met mijn collega’s – professioneel te werk ben gegaan: ik ga altijd voor de puntjes op de i. Het zit in mijn genen dat ik heel precies wil zijn.

Ik vraag me echter af of iedereen in het vak zo precies is. Ik zie namelijk nogal wat stoffeerders, vaak zijn het ZZP’ers, die hun werk (te) snel afraffelen. Te veel haastwerk dus. Ik snap het overigens wel een beetje want ze denken ook aan de benodigde euro’s: ze moeten méér vloeren leggen om hun geld goed te verdienen. Maar ja, is de klant daarmee wel goed bediend? Nee, niet altijd.

Als ik ergens kom om mijn werk te doen, dan schrik ik nogal eens. Ik zie nog te veel slordigheden. Soms is het echt een puinhoop. In muren zie ik te vaak een golvende slag. Of een winkelhaak in de hoek die niet altijd haaks is. Ik heb vaak te maken met gestorte ondervloeren en dan zie ik regelmatig een verkeerde verhouding van water en cement. Niet goed! Ik heb soms het idee dat ik te veel moet herstellen wat anderen fout hebben gedaan. 

Kortom: waarom nemen we niet wat meer tijd om perfectie te bereiken? 

Ik wil ZZP’er worden. Ik denk dat ik het dan anders ga aanpakken. Zo zal ik meer tijd met de klant afspreken, zodat ik mooier kan afwerken. De puntjes op de i zijn bij mij van betere kwaliteit. En ik weet zeker dat de klant dan ook veel tevredener is. Het gaat op dat moment om een stuk communicatie. Je moet gewoon duidelijke afspraken met de opdrachtgever durven maken. Niemand wil voor verrassingen komen te staan.

Daarom: doe alleen dit werk als je het ook écht leuk vindt. Geen puinhoop. Wel perfectie. Want, het gaat om het streven naar een blije klant. Niets meer, niets minder. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.