Platform voor de interieurbouwbranche
Transparante scheidingswanden komen binnen ieders handbereik
Met het zelfsluitend hoekbeslag ALVA, kunnen glazen deuren van een ongekende klasse worden gerealiseerd.

Transparante scheidingswanden komen binnen ieders handbereik

Transformeer iedere (kantoor)ruimte met het grootste gemak

Transparantie op kantoor is en blijft het sleutelwoord. Frank Bouwman, General Manager bij Bohle Benelux BV vertelt dat mensen natuurlijk de logische wens hebben om in privacy te kunnen werken, maar dat ze ook niet in hokjes willen vertoeven. “Er is behoefte aan een natuurlijke verdeling van binnentredend daglicht”,  zegt hij. “Niet onlogisch dus om menig kantoortuin te transformeren naar een leefbaarder werkomgeving met transparante scheidingswanden.”

Met het FrameTec systeem van Bohle kunnen eenvoudig scheidingswanden en deuren worden geplaatst. De kaders waarin het glas zich bevindt kunnen in aluminium, rvs-look, maar ook in het zwart geleverd worden. Wie gaat voor nog meer esthetiek en comfort, kan gebruik maken van het hydraulische scharnier ALVA, waarmee samen met de Patch onderdelen strakke wanden en deuren kunnen worden gecreëerd, uiteraard ook in het zwart! Bohle faciliteert hiermee de interieurbouwer en kozijnenspecialist die kwalitatief hoogwaardig werk wil leveren, met een minimum aan inspanning.

Met het zelfsluitend hoekbeslag ALVA kunnen glazen deuren gerealiseerd worden van een ongekende klasse. Frank zegt hierover: “Dit hoekbeslag behoort tot een van de beste systemen in deze klasse. De hydrauliek voor de zelfsluitende functie is in het slanke beslag zelf ondergebracht. De ALVA EN 3 heeft functies als openings- en sluitingsdemping. Bij ALVA is het bovenste hoekbeslag van dezelfde afmetingen als het onderste, hetgeen resulteert in een harmonieus geheel. En dat in een zeer strak design dat in geen enkel interieur misstaat.”

“De sluitsnelheid en de vergrendeling zijn traploos instelbaar en zorgen voor maximaal loopcomfort. Dankzij de stelschroeven van hoge kwaliteit, kunnen de sluitfuncties over een lange periode meerdere malen worden bijgesteld. Combineer ALVA met de PATCH elementen om glazen wanden te maken en het resultaat is een strak en smaakvol geheel. Naast geborsteld rvs is alles ook nog eens verkrijgbaar in de trendkleur zwart.”

ALVA hoekbeslag in detail.

FrameTec werkt veilig en snel

Wie gaat voor optimaal comfort bij het monteren van scheidingswanden en deuren, kiest voor FrameTec Select 2.0 van Bohle. Frank: “De scharnierpunten worden simpelweg in het multifunctionele kanaal in het profiel geschoven, waarna de scharnieren met twee schroeven worden gefixeerd. De montage van de profielen wordt vereenvoudigd door stabiele hoekverbinders voor kozijn- en beglazingsprofielen.” 

Het deurblad kan DIN links en rechts worden gebruikt, dankzij het feit dat er niet gefreesd hoeft te worden voor de deurscharnieren en de slagplaat. “Het kozijn kan zowel gehard als gelaagd glazen deuren hebben van 8 tot 10,76 mm, met een sponningdiepte van 24 mm. Wij bevelen de bijpassende tweedelige beglazingsprofielen aan voor het verbinden van kozijn en de vaste beglazing”, aldus Bouwman. “Tijdens de montage wordt de beglazing in het bovenste beglazingsprofiel uit één stuk gehouden en zo beschermd tegen gevaarlijk kantelen. Het tweedelige beglazingsprofiel, dat op de vloer en de wand wordt gemonteerd, bestaat uit een basisprofiel en een insteekstrip, die de beglazing vervolgens met een wigafdichting vastzetten. Veiligheid voor alles dus!”

Bohle levert het systeem in complete sets, als beglazingsprofielen, met een keus in valdorpels”, zegt Bouwman tot besluit.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.