Platform voor de interieurbouwbranche
Tips & Tricks voor machinale en handmatige reiniging

Tips & Tricks voor machinale en handmatige reiniging

Kantenspecialist Ostermann heeft een uitgebreid assortiment aan producten voor de machinale en handmatige reiniging. De goed opgeleide medewerkers van Ostermann hebben niet alleen veel know-how van kanten en lijmen, maar beschikken ook over veel kennis en expertise van reinigingsmiddelen, die ze graag met de keuken-, meubel- en interieurbouwer delen.

Als sproeimiddel in de kantaanlijmmachine, voor de handmatige oppervlaktereiniging, voor de machinereiniging of als finish reiniger na de eindmontage – Ostermann heeft voor elke toepassing het passende product. De specialisten van Ostermann hebben met REDOCOL Teclinex One For All een milieuvriendelijke reiniger op alcoholbasis ontwikkeld, die speciaal op de wensen en behoefte van de keuken-, meubel- en interieurbouwer is afgestemd.

Machinale kantverwerking

Als één en hetzelfde sproeimiddel op alle stations in de kantaanlijmmachine heeft Ostermann het optimale product in het assortiment, namelijk de REDOCOL Teclinex One For All. Deze reiniger heeft het milieuvriendelijke „Greenline“-logo en kan aan alle aggregaten van de kantaanlijmmachine gebruikt worden en zorgt daar voor een perfecte kanten finish en freesresultaat. Als praktisch toebehoren voor de machinale kantverwerking kan de keuken-, meubel en interieurbouwer bij Ostermann een set laboratiumflessen incl. steekverbinding, filter, slang en schroeven direct (mee)bestellen.

Tip van Ostermann voor de machinele reiniging

Bij traditionele sproei- en anti-hechtmiddelen voor de kantaanlijmmachine kunnen de transportbanden regelmatig storende, ongewenste afdrukken op hoogglans of supermatte meubeloppervlakken achterlaten Deze moeten dan vaak achteraf handmatig gereinigd worden. Door de transportbanden regelmatig met Teclinex One for All te reinigen, kan dit storende afdrukken voorkomen. Bovendien is de reiniger getest door een onafhankelijk testbureau of het veilig gebruikt kan worden op de kunststof platen van de transportbanden en de polyurethaan aandrukrollen, conform DIN EN ISO 62, en het testresultaat “zeer goed” behaald.

Handmatige oppervlaktereiniging

Voor de handmatige oppervlaktereiniging, bijvoorbeeld voor het verwijderen van lijmresten, potlood- of viltstiftstrepen heeft Ostermann een reeks producten in het assortiment. Naast de universeel te gebruiken REDOCOL Teclinex One For All is er ook de FSG Reiniger in 2 varianten, namelijk met citrusgeur en geurloos. Om de aantrekking van stof op de gereinigde oppervlakken te voorkomen, heeft men de keuze om deze varianten ook als een antistatische reiniger te bestellen. De experts van Ostermann adviseren de FSG Reiniger vooral voor o.a. het verwijderen van smeltlijmresten en het reinigen van de ondergrond, bijvoorbeeld bij het fineren.

Tip van Ostermann voor de handmatige oppervlaktereiniging

Bij de handmatige reiniging komt het niet simpelweg op de reiniger, maar ook op het te gebruiken reinigingsdoekje aan. Hier bevelen de experts van Ostermann graag het Scotch-Brite microvezeldoek aan. Om bij het bevochtigen van de reinigingsdoek reinigingsmiddel te besparen, is er een verdeeltank voor de kunststofreiniger leverbaar. Deze verdeelt elke keer precies genoeg vloeistof, wat voor het vochtig maken van de doek daadwerkelijk nodig is. Onnodige verspilling van reinigingsmiddelen wordt zo voorkomen. Uitermate handig is ook de pompsproeifles, die geschikt is om te gebruiken in combinatie met oplosmiddelvrije reinigingsmiddelen.

Tip van Ostermann voor het handmatig reinigen van grotere, donkere oppervlakken

Bij grotere, donkere oppervlakken adviseren de experts van Ostermann om de „Vertraagstof voor FSG Reiniger“ te gebruiken. Mengt men deze met de mengverhouding 1:3 tot 1:5 met de FSG Reiniger, dan ontstaat er een langere vervliegtijd. Door de langere vervliegtijd voorkomt men strepen bij het reinigen.

Reinigen na de eindmontage

Voor de eindreiniging van een gereed product bij de eindklant adviseren de experts van Ostermann de REDOCOL Finish-Reiniger 61. Deze reiniger, uit de zeer milieuvriendelijke „Greenline“-serie, is geschikt voor nagenoeg alle oppervlakken, zelfs voor de regelmatige toepassing op gevoelige acryl-oppervlakken. De hoog werkzame antistatische formule reduceert het stof en vuil en laat een glanzende, verzorgende laag achter, die duurzaam beschermt tegen nieuwe vervuilingen.

Tip van Ostermann voor het reinigen na de eindmontage

Bij hardnekkig vuil de Finish-Reiniger 61 direct op het oppervlak sproeien en laten inwerken, alvorens de reiniger af te vegen. Bij licht en normaal vuil, alsook bij acryloppervlakken de reiniger op een schone microvezeldoek aanbrengen en het oppervlak gelijkmatig afvegen en reinigen.


Meer informatie over de beschreven reinigingsmiddelen vindt men via het zoekbegrip „Reinigingsmiddelen“ op de Ostermann websitewww.ostermann.eu

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.