Platform voor de interieurbouwbranche
Strategisch partnership tussen de families Swerts en De Neef

Strategisch partnership tussen de families Swerts en De Neef

De familieholding van Vic Swerts kondigt opnieuw een duurzame investering aan. De holding neemt een strategische participatie in De Neef Chemical Processing (DNCP), de vooraanstaande marktspeler in de Benelux op gebied van zuivering en herwinning van organische grondstoffen.

It’s a waste to waste your waste “. Het is het motto waarmee De Neef Chemical Processing op de bedrijfssites in Kallo en Heist-Op-Den-Berg zich richt op de zuivering en revalorisatie van organische solventen en speciale chemicaliën uit de chemische en farmaceutische industrie. Dit leidde tot een wereldprimeur in de farmaceutische sector, nl. hergebruik in medicijnen, in samenwerking met Janssen Pharmaceutica. Circulaire economie op zijn best.

De families De Neef en Swerts gaan een partnership aan met als doel DNCP verder te professionaliseren en zowel nationaal als internationaal uit te bouwen.

Herman De Neef, Voorzitter van de Chemieholding van de familie De Neef: “Het veranderend maatschappelijk klimaat van de bevolking ten overstaan van milieuproblematiek, zet ons aan om blijvend te investeren in de modernste productieapparaten en verfijnde analysetechnieken en constant onze R&D-afdeling uit te breiden. Zowel in Heist als in Kallo wordt stevig geïnvesteerd in mensen en techniek.”

Vic Swerts, voorzitter van de Soudal Holding: “Deze investering onderstreept niet alleen onze ambitie om te blijven groeien, maar ook om dat op een verantwoorde en duurzame manier te doen. We willen via deze strategische samenwerking onze rol in de circulaire economie versterken en zullen daar ook in de toekomst in blijven investeren. Soudal investeerde de afgelopen jaren in een zonnepanelenpark in Turnhout en heeft net een vergunning verkregen om een windturbine te bouwen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.