Platform voor de interieurbouwbranche
Spectaculaire Grande Finale Baars & Bloemhoff Maatwerk Awards
De presentatoren van de derde Baars & Bloemhoff Maatwerk Awards.

Spectaculaire Grande Finale Baars & Bloemhoff Maatwerk Awards

De vakspecialist in de interieurbranche behoort in het zonnetje te worden gezet. Zo simpel is het. Niets meer. En zeker niet minder! Zo mooi, spectaculair én professioneel was daarom de Grande Finale van de Baars & Bloemhoff Maatwerk Awards, die dit jaar op 3 juni plaatsvond. Nee, geen live event met een zaal vol met publiek in Broeinest in Utrecht zoals in februari 2020. Maar wel digitaal via een livestream met duizenden (!) kijkers. En met zekerheid een professionele presentatie van het event verzorgd door John Faas (Business Unit Manager bij Baars & Bloemhoff) en Kees Hoogendijk (directeur van het Koninklijke CBM), die in een klein uur tijd het prikkelende programma vlot aan elkaar wisten te modereren.

Conclusie: de branche kan tevreden zijn. En, uiteraard de winnaars ook. “Mooi om in deze gekke tijden nog deze interactie te hebben!”, zo stelden de presentatoren terecht.

Bij deze derde editie was het doel van de Maatwerk Awards nog steeds hetzelfde: erkenning van het vakmanschap in de branche. Jaarlijks worden er immers talloze prijzen uitgereikt voor bijvoorbeeld ‘Het Beste Gebouw’, ‘De Beste Architect’ of ‘Het Beste Interieur’, maar de makers die deze prachtige ontwerpen realiseren blijven vaak nog onterecht op de achtergrond. Daarom ontstond enkele jaren geleden het initiatief van Baars & Bloemhoff: de Maatwerk Awards. “We willen trots uitstralen!”

Tien juryleden hadden echter geen eenvoudige opgave voorafgaand aan deze Grande Finale want maar liefst 194 projecten uit heel Nederland moesten worden beoordeeld. 52 daarvan behaalden over de 8 verschillende categorieën de finale. Alle finalisten waren er in ieder geval bij; op een groot LED-scherm in Broeinest UTR gaven ze act de présence en wisten Faas en Hoogendijk de spanning elke keer weer goed op te voeren en leuke interactie met de thuiszitters op de webcam op gang te brengen 

Publieksprijs

De publieksprijs, waarvoor de kijkers tijdens de livestream een stem konden uitbrengen, werd toegekend aan Willuks Interieurprojecten uit Valkenswaard met 12,5% van het totaal aantal stemmen. Volgens de presentatoren werd er gedurende de uitzending van een uur “ruim 2.100 keer” gestemd op de 52 genomineerde projecten.

De uiteindelijke 9 winnaars ontvangen een schitterende trofee, die natuurlijk door de omstandigheden niet live kon worden uitgereikt, maar in een later stadium persoonlijk thuis bij de winnaars wordt afgeleverd. En dat niet alleen: elke winnaar kan ook nog een cheque tegemoet zien ter waarde van 500 euro, te besteden in de webshop van Baars & Bloemhoff. Bovendien dragen de winnende projecten een jaar lang de titel ‘Beste Maatwerk van Nederland’.

De jury bestond uit:

– Marcel Horjus (Horjus Paneel & Meubel), 

– Jeffrey Schaefers (Elmar Houtbewerking), 

– Martin Spijkers (Meubelmakerij Het Woud) 

– Peter Van ’t Wout (Van ’t Wout Interieurbouw), 

– Ellenmarie van Gentevoort (Ellenmarie Meubelmaakster & Vormgeefster), 

– Rik Verlaat (Rik Interieurbouw), 

– Rutger Brand (Kembra) 

– Thijs Bedaux (Bedaux Interieur) 

– Edwin van Noort (Dutch Green Building Council) en 

– Rob van Lith (New Horizon).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.