Platform voor de interieurbouwbranche
Solid Surface: what’s in a name?

Solid Surface: what’s in a name?

Een betere naam had Solid Surface niet kunnen krijgen. De naam geeft precies weer wat het materiaal uniek maakt, namelijk een ondoordringbaar oppervlak. Alleen daarom al wint Solid Surface steeds meer terrein in de interieurbouw. Doordat Solid Surface niet poreus is, leent het zich uitstekend om ingezet te worden op plaatsen waar makkelijk en snel schoongemaakt moet worden en een maximale hygiëne is vereist. Dat kan in de huiselijke sfeer zijn, in de sanitaire ruimtes bijvoorbeeld of in de keuken.

Op plaatsen waar veel mensen gebruik maken van faciliteiten die hygiënisch moeten zijn, komt Solid Surface ook prima tot zijn recht. Denk aan horeca, hotels, ziekenhuizen, de zorg en in kantoorgebouwen. Het enige nadeel van Solid Surface is de geringe hittebestendigheid. Daar staat dan weer tegenover dat oppervlakken die licht beschadigd zijn, makkelijk en welhaast onzichtbaar te repareren zijn.

Een waskom gemaakt van Solid Surface.

 

Specialistenwerk

Om Solid Surface echt tot zijn recht te laten komen, is vakmanschap vereist. De verwerking van het materiaal vereist een eigen aanpak. Het thermoformeren om tot unieke vormen te komen, het vrijwel naadloos verlijmen van delen en het op de juiste manier repareren van schades is specialistenwerk. In deze editie maakt u kennis met specialisten in ons land, die alles rondom de verwerking van dit product tot een kunst hebben verheven.

Er zitten maar weinig beperkingen aan de inzet van Solid Surface, mede dankzij de unieke vormen die gemaakt kunnen worden en de consistente eigenschappen. Waar Solid Surface eerst zijn intrede deed in de wereld van sanitair en keukens, daar zien we nu op grote schaal toepassingen in de meubelindustrie. En terecht, want een zitmeubel gemaakt uit Solid Surface is bestendig, goed te reinigen en hygiënisch. Ideaal dus om toe te passen in de horeca en bij zorginstellingen, bijvoorbeeld in wachtkamers of in behandelruimtes. En wat te denken van een pantry in een kantoor? We kennen allemaal het vieze, afgebladderde spaanplaat keukenblokje bij die oude werkgever wel. Solid Surface blijft echter wel mooi en laat zich zonder problemen reinigen.

In deze pantry zijn permanente koffievlekken verleden tijd.

 

Van wit naar marmer en alles wat daartussen zit

Als we de cijfers mogen geloven is 80% van het geleverde Solid Surface wit van kleur. Best logisch, aangezien dat een traditionele sanitair- en keukenkleur is. Toch is het verbazingwekkend hoe fraai Solid Surface oogt in een andere kleur. Het voordeel: de kleur blijft fris en mooi. De fabrikanten komen graag tegemoet aan de wensen van de interieurontwerpen en interieurarchitect met uitgebreide kleurenpaletten en texturen. Een wastafel in granietlook? Geen probleem. Liever een marmerlook? Ook dat kan prima in Solid Surface.

Goed in vorm

Door een thermisch proces kan Solid Surface in andere vormen toegepast worden dan het geijkte recht-toe-recht-aan principe. Gebogen vormen, overlopende curves, alles kan gemaakt worden mits daarvoor de juiste kennis en apparatuur in huis is. Vloeiend in elkaar overlopende wanden en plafonds in Solid Surface zijn bijvoorbeeld een lust voor het oog. Vanwege de enorme bestendigheid van het materiaal is Solid Surface ook nog eens duurzaam, wel zo belangrijk vandaag. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.