Platform voor de interieurbouwbranche
Producent van eersteklas lak, verf, beits en olie blijft groeien
Mooi hout verdient de beste oppervlaktebescherming. (Beeld: Andreas Buschmann)

Producent van eersteklas lak, verf, beits en olie blijft groeien

Adler Benelux is een niet meer weg te denken naam als het om oppervlaktebehandeling gaat. In 2018 is het bedrijf fysiek neergestreken in het Brabantse Heeze. Vanuit deze vestiging wordt onder leiding van Leon Cremers de Benelux markt bediend met eersteklas laksystemen.

Tekst: Jan Mol   Beeld: Adler Benelux BV

Voor het komende jaar focus op spuiterijen in midden en kleinbedrijf

De midden en kleinbedrijven die spuitwerk verrichten zijn nog steeds onze grootste doelgroep”, verklaart Cremers. “Daar ligt dan ook onze focus op. We hebben Nederland opgedeeld in zeven regio’s, het is de bedoeling dat ieder gebied een eigen accountmanager krijgt, die deze doelgroep opzoekt. Je moet dan denken aan kleinere spuiterijen, meubel- en interieurbouwers en iedereen die op kleine of middelgrote schaal hout beschermt. Vooralsnog rijden wij met zijn tweeën door het land, maar daar willen we snel verandering in brengen. Alles wat we doen is namelijk gericht op groei, er is ruimte en budget voor nieuwe professionals bij Adler Benelux.”

Adler Benelux BV groeit tegen de stroom in. Dat ligt niet alleen aan de kwaliteiten van hun producten, maar ook aan de ondersteuning die bij de laksystemen geleverd wordt. Cremers schetst: “Onze toegevoegde waarde zit in de compleetheid van onze service. We geven advies en ontwikkelen samen met onze klanten onze producten. In Heeze beschikken we over een eigen magazijn van 600 m², een eigen laboratorium en trainings- en scholingsruimtes. Tevens is er een spuitcabine aanwezig waar we zelf onze producten testen. We verrichten in eigen beheer zeer nauwkeurige kleurmetingen… hoe compleet wil je het hebben?”

Spuiten van een deurblad met lak van Adler.

Cradle to cradle gecertificeerd

Adler Benelux BV doet veel in de traditionele 2K en 1K producten, zowel water gedragen als oplosmiddel houdend. Cremers ziet wel dat bedrijven steeds milieubewuster willen werken. “Dat is een kolfje naar de hand van Adler”, merkt hij op. “We zijn heel milieubewust en hebben veel cradle to cradle gecertificeerde producten. Onze productie werkt 100% klimaatneutraal en daarmee zijn we één van de weinigen die dat kunnen zeggen. Bedrijven die waarde hechten aan duurzaam werken, komen vanzelf bij ons uit.”

Innovatie staat voorop

Adler heeft een groot programma aan lakken, beitsen, verf en oliën en bedient daarmee zowel de schilder als de spuiter. 

“We staan nooit stil”, legt Cremers uit. “En, we zijn altijd dichtbij. Onze innovatiekracht is groot, dankzij 110 laboratoriummedewerkers in Oostenrijk. Zonder innovatie zou Adler niet hebben bereikt waar we vandaag staan. Onze toekomst is gewaarborgd door innovatiekracht. We willen dicht bij de klant staan, altijd, zodat we snel ondersteuning kunnen bieden. Onze vestiging in Heeze is daar een mooi voorbeeld van. Bovenal blijft Adler een familiebedrijf, met alle voordelen van dien. We gaan voor relaties op de lange termijn en hebben daar ook de lange adem en het budget voor. Uitbreidingen gebeuren beheerst, maar zeker. Daarom kunnen we onze klanten garanderen dat we er over een paar jaar ook nog zijn.”

Vlnr: Arno Snellens (colourist & warehouse manager), John Kunnen (colourist), Leon Cremers (directeur), Jeffrey Gerritse (account manager), Rebecca van den Biezenbos (office manager & marketing).

Werken bij Adler Benelux BV? Laat iets van je horen!

Tot slot maakt Cremers van de gelegenheid gebruik om zich te richten tot potentiële kandidaten voor de functie van accountmanager. “We hebben voor onze regio’s in Nederland gedreven professionals nodig, die affiniteit hebben met lak, verf, beits en olie. Werkzaam zijn in de branche is een pré, maar niet beslist noodzakelijk. Als je dit leest en je bent uit het goede hout gesneden, meld je dan bij ons. Onze contactgegevens staan in de advertentie elders in dit blad.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.