Platform voor de interieurbouwbranche
Print Acoustics realisatie: Skyline Event Space, Izegem, België

Print Acoustics realisatie: Skyline Event Space, Izegem, België

De gloednieuwe bedrijvencampus Skyline Park biedt flexibele huurformules aan voor de kantoor- en coworkingruimtes en beschikt bovendien over een unieke Event Space op 40 meter hoogte.

Bouwheer LVDB Invest NV zet hiermee een blikvanger neer naast afrit 6 van de E403 in Izegem. De bijna-energieneutrale toren is 50 meter hoog en ontworpen door Govaert & Vanhoutte Architects. Het nieuwe gebouw pronkt vlak naast de eerste kantoortoren, waarin het hoofdkantoor van huurder Skyline Communications is gevestigd. Momenteel is het park van maar liefst 30.000 m² in aanleg rondom de twee gebouwen op de site.

De tweede impressionante kantoortoren, met op de tiende en elfde verdieping uitzicht over Izegem en de wijde regio bevat onder andere een SkyTheater voor bedrijfspresentaties, een SkyBar met
buitenterras op 40 meter hoogte en een SkyLounge. Deze ruimtes kunnen gehuurd worden voor allerlei evenementen, gaande van seminaries en opleidingen tot culturele en privé-aangelegenheden.

Monumentale zalen met strakke inrichting, grote glaspartijen, vlakke vloeren en wanden, gecombineerd met een groot aantal bezoekers, leiden samen tot langere nagalmtijden. De spraakverstaanbaarheid in dergelijke indrukwekkende ruimtes is daardoor veelal suboptimaal.

Architecten Govaert & Vanhoutte hebben bij de ontwerpfase manieren gezocht om het geluidscomfort voor bezoekers van de SkyBar en De SkyLounge ruimtes te verbeteren. Zij vonden met het nieuwe ontwikkelde product Lefcoustics van Print Acoustics by Triplaco een perfect passende oplossing.

Print Acoustics by Triplaco.

 

Het akoestisch absorberende paneel Lefcoustics bestaat uit een 44% geperforeerde zwarte MDF-plaat voorzien van een zwart akoestisch vlies in zichtzijde, waarop massieve latten gemonteerd worden van 30 mm breedte en variabele diepte, op regelmatige of onregelmatige tussenafstand van elkaar.

Deze prefabpanelen zijn snel en vlot monteerbaar op de werf, hebben een absorptieattest van een onafhankelijk akoestisch laboratorium en zijn stoot- en krasvast bij wandmontage. 

De vlotte samenwerking tussen bouwheer, architect en plaatser met leverancier Print Acoustics zorgde ervoor dat de Skyline Park Event Space helemaal gebruiksklaar was voor het eerste event in het voorjaar van 2019. Een in-situnagalmmeting voor dit nieuwe product werd na installatie uitgevoerd op initiatief van fabrikant Print Acoustics (zie foto’s in bijlage).

Deze realisatie  in een Event omgeving  is een mooie aanvulling  van spraakmakende toepassingen in diverse publieke en private gebouwen:  administratieve centra  (oa AC Leiespiegel, ontwerper Tony Fretton architects),  congrescentra  (oa Micx Mons, ontwerp Studio Daniel Liebeskind),  WZC of andere zorgcentra  (oa AZ Zeno Knokke, ontwerp Boeckx Architects, in consortium with Aaprog and Buro II & ARCHI+I),  Auditioria  (oa Deloitte HQ Auditiorium  Zaventem, Jaspers – Eyers Architects & A2RC Architects) , sportcentra  (oa Topsporthal Vlaanderen Gent, AVAPARTNERS),  scholen (oa Vesalius HoGent, MKA Mark Koehler Architect).

Print Acoustics, een divisie van Triplaco, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van akoestisch dempende panelen, deuren en losse elementen. Onze oplossingen, standaard of op maat, worden geïntegreerd in de meest uiteenlopende toepassingen. Wij werken samen met architecten, installateurs en bouwheren om steeds de meest geschikte oplossing voor elke toepassing uit te werken.

De akoestisch dempende oplossingen bestaan uit een kern in MDF met een toplaag in Print HPL van Abet Laminati,  Hoogwaardig fineer van Decospan  (www.woodcoustics.com), geweven vinyl Ntgrate of digitale bedrukking en een akoestisch dempende glasvlies op de rugzijde of in het midden.

Onze Visie:

Print Acoustics streeft ernaar de meest efficiënte, stabiele en decoratieve akoestisch dempende oplossingen op basis van het Helmholtz-principe te ontwikkelen en te produceren voor de reductie van de nagalm, veroorzaakt door de menselijke stem. Op die manier dragen wij bij aan een verbeterd akoestisch comfort en een gezonder binnenklimaat in gebouwen.

Onze Missie:

Print Acoustics biedt de internationale projectmarkt een breed assortiment efficiënte, decoratieve en duurzame geluidsabsorberende panelen op maat van elke toepassing. Deze oplossingen op basis van het Helmholtz-principe bestaan uit een hoogwaardige kern met een kwalitatieve, eenvoudig te reinigen bovenlaag. Samen met ons netwerk van partners garanderen wij de klanten lokaal een persoonlijke begeleiding van hun project, vanaf de voorschrijving tot de installatie.

Onze productie en R&D

Alle akoestisch dempende producten van Print Acoustics worden in-huis ontwikkeld en geproduceerd. Ze ondergaan grondige testen in de nagalmkamer van een onafhankelijk akoestisch labo, alvorens ze op de markt gebracht worden. Na een studie en de technische tekening van elke bestelling, worden de panelen, deuren en losse elementen geproduceerd in onze fabriek in Harelbeke (België). De kwaliteit van de producten wordt zowel  tijdens als na het productieproces streng gecontroleerd.  


Space o Print acoustics Type Lefcoustics: akoe absorberende prefabpanelen met massieve latten

• Systeem: massieve latten: gemonteerd op  44% perfo Print Acoustics AKOB-M kern (zwart akoestisch glasvlies front) en achterliggend 50 mm minerale wol;

• Naam locatie: Skyline Park Event Space (verdieping 10 SkyBar/verdieping 11 SkyLounge);

• Architecten: Govaert & Vanhoutte Architects;

• Plaatser akoestische wanden: Woodstoxx;

• Producten ter correctie nagalm in Event.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.