Platform voor de interieurbouwbranche
Passende kanten als sluitstuk

Passende kanten als sluitstuk

Het vinden van de passende kant bij het gekozen design is niet altijd eenvoudig. Hoe mooi zou het zijn om bij dezelfde leverancier zowel de kant te vinden die perfect aansluit bij het plaatmateriaal als vele andere direct verwante producten?

Ostermann levert het grootste kantenassortiment van Europa en staat in de branche als kantenspecialist bekend. Om de kanten zo perfect mogelijk aan het plaatmateriaal aan te brengen, is goede vakkennis nodig.  Niet alleen van kanten, maar ook van andere aspecten als plaatmateriaal, lijmen et cetera. 

Van professionals, voor professionals. Dit is niet voor niets het motto van Ostermann. De vele vakmensen testen regelmatig nieuwe en goed bewezen producten in de werkplaats van Ostermann. Hier staan drie verschillende kantaanlijmmachines met verschillende lijmsystemen en doorvoersnelheden ter beschikking. Als kantenspecialist en partner voor de interieurbouwer heeft Ostermann zich ten doel gesteld om zijn klanten het complexe thema rondom lijmen praktisch en ´dichtbij´ te brengen. De goed opgeleide medewerkers – van wie sommige zelf interieurbouwer zijn – adviseren over producten, toepassingen of verpakkingsgrootte en geven praktische tips voor dagelijkse werkzaamheden.

Met meer dan 40.000 magazijnplekken vindt men in het logistiek centrum van de Ostermann Groep het grootste assortiment kantenband in Europa. Sinds de oplevering van het nieuwe logistiek centrum in 2017 worden kanten in slechts enkele minuten zelfstandig vanuit het volledig geautomatiseerde magazijn naar de medewerkers getransporteerd, die de kanten dan of verder bewerken of direct verpakken. Overigens wordt dit alweer verder uitgebreid!

Op de Duitse vakbeurs Bau heeft Pfleiderer, een van de toonaangevende fabrikanten in decoratief plaatmateriaal haar actuele collectie-uitbreiding gepresenteerd. Zo zijn er in 2019 wederom 34 nieuwe decoren, die het wereldwijd aangeboden portfolio van de onderneming, uitbreiden. Als jarenlange Pfleiderer partner levert Ostermann de passende kanten. 

Onder de nieuwe decoren bevinden zich veel trendy reproducties van allerlei modieuze materialen, zoals beton, metaal, steen en marmer. Deze weerspiegelen met understatement en nonchalance de trendy Industrial look: geschuurd beton en geplamuurde oppervlakken in combinatie met metalen zoals zwart staal of glas en geschild fineer. Decorinnovaties zoals het fantastische glasdecor Window, of het expressieve ‘Terrazzo Nero’-decor alsook diverse betonvarianten staan voor een achteloze industriële charme. Bij de houtdecoren domineren lichte, natuurlijke houtsoorten met evenwichtige, rustige nerfstructuren.

Ostermann

Onder de nieuwe decoren bevinden zich veel trendy reproducties van allerlei modieuze materialen, zoals beton, metaal, steen en marmer.

Behalve het leveren van de vele producten is ook de service een essentieel onderdeel van het succes van Ostermann. Zo bevat de online shop niet alleen gedetailleerde productinformatie, er zijn ook veel overkoepelende informaties rondom de diverse producten. Een voorbeeld: lijmen. Zo vindt men vele vakartikelen over smeltlijmen, witte lijmen, fineerlijmen enzovoort, wanneer men in het zoekveld op de homepagina ‘basiskennis lijmen’ intypt. Onder het zoekbegrip ‘verlijming van kanten’ vindt men de meest voorkomende vragen rondom dit thema vakkundig beantwoord. 

Maar er is meer. Wie bijvoorbeeld graag gebruik maakt van traditionele verbindingstechnieken, vindt bij Ostermann een breed programma aan houten deuvels, houten staven, houten verbindingsplaatjes en verbindingsbeslag. Zeer aantrekkelijk zijn de producten van het door Ostermann ontwikkelde merk REDOCOL. Talrijke verschillende verbindingsprofielen, zoals hoekverbindingsprofielen of H-profielen, voor diverse plaatdiktes en van verschillende materialen maken het assortiment compleet. 

Tevens is Ostermann bezig om nog meer services aan de website toe te voegen. Denk aan: favorieten, inkooplijsten, configuratoren om eenvoudig op maat gemaakt te kunnen bestellen,  toegang tot de bibliotheek, maar ook directe aansluiting van de online-shop op de systemen van de klant.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.