Platform voor de interieurbouwbranche
Oxid Coatings ontzorgt de maakindustrie bij spuitprocessen
Een spuitrobot van Makor, uitgerust met Graco spuitapparatuur met 3D-cameratechniek

Oxid Coatings ontzorgt de maakindustrie bij spuitprocessen

Oxid Coatings levert niet alleen hoogwaardige lakken en spuitapparatuur, maar denkt ook van A tot Z mee over verbetering van spuitprocessen. Met het aanbieden van trainingen, workshops en seminars helpt Oxid Coating meubel- en timmerbedrijven om spuitapparatuur en lakken op een efficiënte én veilige manier te gebruiken.

Bijna tien jaar geleden begon Leon Volk in Eibergen in een ruimte van 4 bij 8 meter met het verkopen van lakken voor de interieur- en meubelindustrie. Inmiddels heeft hij Oxid Coatings uitgebouwd tot een bedrijf met zeven medewerkers en een compleet assortiment aan hoogwaardige meubel- en industrielakken en spuitapparatuur. Volk: “We leveren met name aan bedrijven in Oost-Nederland, maar hebben ook klanten in Duitsland en België. Dat zijn zowel zelfstandige meubelmakers als grote timmerfabrieken. We zijn hoofdzakelijk dealer van de lakken van Anker Stuy en Heidelberg Coatings. Voor spuitappartuur voeren we gerenommeerde merken als Graco en Wagner, van losse pompen tot volautomatische spuitrobotsystemen.”


Dankzij intensieve samenwerking verkoopt Havezathe Meubelen interieurs met een natuurlijke uitstraling.

Specialist in procesverbetering

De groei die Oxid Coatings het afgelopen decennium doormaakte, is onder andere te danken aan de uitbreiding van hun serviceverlening. Volk: “We proberen ons echt te onderscheiden in de wijze waarop we meedenken met de klant. Als specialist in procesverbetering nemen we het volledige spuitproces onder de loep en proberen we de klant zoveel mogelijk te ontzorgen. Daarbij kijken we naar de veiligheid van de werkomgeving, maar ook naar de meest geschikte lakken voor bepaalde afwerkingen en met welke apparatuur die producten efficiënt kunnen worden toegepast. Een betonnen tafel vraagt om een andere behandeling dan een eikenhouten blad.”   

Meedenken van A tot Z

Volgens Volk weten lang niet alle bedrijven welke lakken en spuitapparatuur er allemaal zijn en hoe ze die moeten inzetten. “We laten alle mogelijkheden zien, geven advies op maat en afhankelijk van de behoefte kunnen we ook een aanvullende training of workshop verzorgen. Dat zorgt ervoor dat werknemers van het bedrijf op een goede manier met lakken en spuitapparatuur omgaan. Efficiënter werken brengt uiteindelijk de faalkosten omlaag. We denken ook weleens helemaal vanaf het begin mee met een bedrijf. We hebben bijvoorbeeld Albo Deuren geholpen met het opzetten van een compleet nieuwe spuiterij, van de inrichting tot het plaatsen van de juiste spuitrobots.”

Voorlichting veilig werken

Naast bedrijfsgerichte hulp voor procesverbetering, organiseert Oxid Coatings voorlichtingsdagen over veilig werken, zegt Volk. “We hebben een seminar gehouden over fijnstof. Dat was erg geslaagd, er kwamen zo’n 150 mensen op af. Daarnaast organiseren we voorlichtingsdagen voor bedrijven en opleidingsinstellingen over werken met gevaarlijke stoffen. Bedrijven zijn zich vaak onvoldoende bewust van de risico’s van fijnstof en andere stoffen. En naast een mooi spuitresultaat is het natuurlijk ook belangrijk dat werknemers gezond blijven en veilig hun werk kunnen uitvoeren.”


Oxid Coatings maakt beitsen en spuitlakken op kleur passend bij de houtsoort en wensen van de klant.

Verhuizing naar nieuwbouw

Momenteel is Oxid Coatings druk bezig met het voorbereiden van de realisatie van nieuwbouw. Door alle ontwikkelingen is het bedrijf alweer toe aan de vierde huisvesting in tien jaar, zegt Volk. “In het nieuwe pand krijgen we een grotere werkplaats, meer opslagruimte en komt een mooie grote presentatieruimte. Daarnaast kunnen we inhouse trainingen geven. Naar verwachting kunnen we begin 2022 verhuizen. We moeten dus nog even geduld hebben, maar we gaan de nieuwbouw samen met het aanstaande tienjarig jubileum zeker groots vieren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.