Platform voor de interieurbouwbranche
Op verschillende manieren een stabiele verstekverbinding

Op verschillende manieren een stabiele verstekverbinding

Het bereiken van een stabiele en elegante verstekverbinding kan op verschillende manieren. Ostermann levert hiervoor de passende producten direct uit voorraad.

Hoe verbindt men twee panelen in verstek? Klassiek – enkel met witte lijm en spanklemmen? Met behulp van hoekverbindingsprofielen? Of demonteerbaar – bijvoorbeeld met de meubelverbinder Clamex P-14 van Lamello? Voor elke verbinding vindt de keuken-, meubel- en interieurbouwer bij Ostermann de passende producten. Meer informatie hierover vindt men via het zoekbegrip „#Verstek“ op de Ostermann website www.ostermann.eu.

De klassieker

Verstekverbindingen met witte lijm en spanklemmen worden beschreven als de klassieke methode, die elke keuken-, meubel- en interieurbouwer tijdens de opleiding leert. De experts van Ostermann adviseren om hierbij de witte lijm REDOCOL Kombicoll Super-N te gebruiken en om de verlijmde onderdelen te klemmen met bijvoorbeeld het transparante, extra sterke REDOCOL PVC plakband tot de lijm is uitgehard. Door het transparante plakband kan de keuken-, meubel- en interieurbouwer snel inzien of er een goed voegbeeld ontstaat. Nadat de lijm is uitgehard, kan het plakband snel worden verwijderd zonder resten achter te laten. Voor massief houten verbindingen zijn er bij Ostermann spanklemmen met verschillende puntwijdtes verkrijgbaar.

Met extra hoekbescherming

Om de hoek van de verstekverbinding te beschermen tegen stoten of beschadigingen, kan de keuken-, meubel- en interieurbouwer voor aluminium hoekbeschermingsprofielen kiezen. De experts van Ostermann bevelen hiervoor de hoekverbinder, kop 5 mm aan. Het profiel is verkrijgbaar voor 2 plaatdiktes in 4 verschillende oppervlaktes. De sierlijke kop geeft de meubeldelen een aantrekkelijk, optisch accent. Bovendien beschermt het tegen beschadigingen. Voor de verlijming adviseren de experts van Ostermann de speciale lijm REDOCOL MS-Polymer.

Demonteerbaar

Is er een stabiele, maar ook demonteerbare verbinding nodig? Dan is de Lamello Clamex P-14 een goede keuze. Dit product is niet alleen geschikt voor verstekverbindingen, maar ook voor hoek- en tussenwandverbindingen. De benodigde freesboringen zijn met een CNC-machine of met de Lamello P-System Zeta P2 groeffreesmachine met precisie te maken en te positioneren. Zodra de freesboringen gemaakt zijn, kan men de verbinders gemakkelijk in het werkstuk plaatsen. Zelfs met het ingezette verbindingsbeslag zijn de meubeldelen probleemloos te transporteren, zonder dat het verbindingsbeslag de oppervlakken beschadigt. De moderne verbinder is bij Ostermann in verschillende sets en verpakkingsgroottes direct uit voorraad leverbaar.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.