Platform voor de interieurbouwbranche
Onderscheidend in maatwerk

Onderscheidend in maatwerk

Nieuwe textuur toegevoegd aan de collectie

Het is dertien jaar geleden dat DecoLegno de markt voor decoratief plaatmateriaal betrad met het Italiaanse merk Cleaf. Inmiddels bevat de collectie een kleine driehonderd varianten, en zijn interieurbouwers en meubelmakers overtuigd geraakt van het onderscheidende karakter van de decors en de voelbare structuren. Maar DecoLegno zou DecoLegno niet zijn als het niet blijft innoveren. De nieuwe textuur Tolda wordt deze maand gelanceerd.

Onregelmatig lijnenspel

Deze textuur is in nauwe samenwerking tussen Cleaf en DecoLegno ontwikkeld. De inspiratie werd gevonden in de houten dekvloer van een boot met de karakteristieke zwarte lijnen. Dit onregelmatige ritme van strepen is vertaald in decoratief plaatmateriaal. Ondanks dat we inmiddels gewend zijn aan het fenomeen lijnenspel, zijn we er in designtrends nog lang niet op uitgekeken. Lijnen en strepen hebben iets nostalgisch. Het is iets dat we kennen, iets dat vertrouwt voelt en daar willen we ons graag mee omringen.

Links: decor S209 Tolda, rechts: decor S210 Tolda.

Klassiek of eigentijds

De voelbare zwarte lijnen in de Tolda doorbreken een eikenhout decor. Eiken is nog steeds een favoriete houtsoort in meubelmaatwerk. De rustige en natuurlijke uitstraling geeft sfeer aan ieder interieur. Tolda is uit voorraad leverbaar in een blond eikendecor S209, wat zorgt voor een eigentijds kleurcontrast met de zwarte strepen. In kleur S210 is de karakteristieke zwarte streep gecombineerd met een vergrijsd, eikendecor. En de klassieke uitstraling van een houten dekvloer wordt zichtbaar in het warm bruine decor S211. Door te spelen met de Tolda lijnen in verticale of horizontale richting kun je ruimtelijke effecten versterken.

Combineer met solid surface

Naast de collectie van Cleaf is DecoLegno ook exclusief distributeur van de solid surface collectie van Durasein®. Solid surface is een massief materiaal dat is samengesteld uit natuurlijke mineralen en acrylharsen. Het oppervlak is gesloten, antibacterieel, makkelijk in onderhoud en hygiënisch. Daarom wordt solid surface vaak verwerkt in werk- en keukenbladen. De onderscheidende decors van Durasein® laten zich goed combineren met Tolda. Zo heb je in een klap passende materialen voor bijvoorbeeld een keuken of badkamermeubel.

Durasein® solid surface decor Sun Kissed en S211 Tolda van Cleaf.

Nog meer eikenhout

De collectie decoratief plaatmateriaal van Cleaf is een passend alternatief voor natuurlijke materialen. Naast Tolda geeft ook de Quercia collectie de beleving van eikenfineer met een voelbare synchroon nerf die doet denken aan kwartiers hout. De structuur beleef je aan beide zijden van de plaat waardoor Quercia geschikt is voor een verwerking in open kasten. Zowel de Tolda als de Quercia laten zich verder goed verwerken in keukens, badkamermeubels, kasten en als wandbekleding.

Optimale beleving in de showroom

In de showrooms van DecoLegno is de collectie van Durasein® en Cleaf te ervaren op grote panelen. Verwerkers en ontwerpers zijn van harte welkom om zich te laten inspireren en informeren over de mogelijkheden. Maar wist je dat ook jouw klant welkom is om de materialen op groot formaat te bekijken? De ervaring leert dat dit het beslissingsproces bespoedigt en dat scheelt veel tijd. Bekijk de locaties en plan een bezoek via DECOLEGNO.NL.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.