Platform voor de interieurbouwbranche
Uitgebreide presentatie van nieuw laminaatassortiment, de grondstofzuinige houten vloer en akoestische panelen

Uitgebreide presentatie van nieuw laminaatassortiment, de grondstofzuinige houten vloer en akoestische panelen

Focus op duurzaamheid en natuurlijkheid

De termen ‘ecologie’ en ‘duurzaamheid’ liggen op ieders lippen, uiteraard ook in de vloerensector.  Dé vraag is vanzelfsprekend hoe fabrikanten in de branche hier op inspelen én of ze er in slagen om producten af te leveren die ook daadwerkelijk een ecologische en duurzame component hebben. MEISTER is het gelukt met het nieuwe laminaatassortiment voor het jaar 2024.

Een prachtige houten vloer, veel vierkante meters duurzaamheid in huis.

Want… het bedrijf keerde terug naar een productlijn die precies de aspecten ‘ecologie’ en ‘duurzaamheid’ al lang combineert: laminaatvloeren. Veel mensen denken nog aan de ‘luidruchtige’ vloeren van de vroegere jaren, maar de nieuwe generatie laminaatvloeren laat dit imago nu los. Het laminaat van MEISTER bestaat namelijk voor 95% uit natuurlijke materialen, het is vrij van pvc en weekmakers en draagt het Blauer Engel-keurmerk.

Trendformaat visgraat.

‘Back to Nature’

De focus van het nieuwe laminaatassortiment is gericht op zeer authentieke en natuurlijke eiken-decors, die op het eerste oog visueel en voelbaar niet meer te onderscheiden zijn van parket. Back to Nature dus. Het nieuwe compacte assortiment wordt verder gecompleteerd met trendformaten als visgraat, formaat 244 mm en brede planken. Voor een nog eenvoudigere montage wordt bij alle lange planken van MEISTER vanaf 2024 omgeschakeld van het huidige Masterclic Plus-kliksysteem naar 5G DRY met een oplegrand rondom. Bovendien heeft MEISTER de 5G zo aangepast dat de planken ook plat liggend kunnen worden ingeslagen. 

Leef over de volle lengte!

De highlight van het nieuwe laminaatassortiment is de Edition m8. Deze nieuwe laminaatcollectie maakt indruk met zeer natuurlijke, buitengewoon brede planken met een eindeloze look. Hoewel de plank eigenlijk een compact formaat heeft (1.288 x 328 mm), zijn de overgangen tussen de gelegde planken amper zichtbaar. Dus ontstaat zo de indruk van oneindig lange planken. Alles wordt één geheel. Hoe mooi kan een ontwerp worden! Het authentiek matte decoroppervlak en de natuurlijke houtstructuur geven zichtbaar en voelbaar de indruk van een natuur geoliede vloer van echt hout. 

Made in Germany

Een flexibele en toch sterke vloer van echt hout met een geringe opbouwhoogte van slechts 8 mm dikte – Natureflex HD 100 – wordt gezien als de perfecte vloer voor alle renovaties en saneringen. De zeer slanke productopbouw maakt van de Natureflex een echt grondstofzuinig alternatief in vergelijking met gangbare parketvloeren. Dankzij de verbeterde oppervlaktetechniek combineert Natureflex HD 100 een visueel en voelbaar natuurlijk, fraai oppervlak met een authentiek en levendig kleurverloop. Met zijn ultramat gelakte Duratec Nature-oppervlak is hij zeer robuust en onderhoudsvriendelijk. De planken kunnen volledig verlijmd of met het praktische kliksysteem Multiclic simpelweg zwevend gelegd worden. En, goede kwaliteit gegarandeerd, want… Made in Germany.

Een visueel natuurlijk oppervlak in huis.

Stijlvol en functioneel

MEISTER vult zijn akoestische panelen verder aan met drie nieuwe houtoppervlakken. We hebben het over karaktervol massief hout en hoogwaardig vilt, die een fraai wandpaneel vormen dat tegelijkertijd de akoestiek in de ruimte aanzienlijk verbetert. Deze nieuwe akoestische panelen ‘Acoustic Sense WOOD’ geven de moderne inrichting een bijzondere flair en absorberen tot 100% van het geluid.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.