Platform voor de interieurbouwbranche
Noviteiten staan centraal op Interzum 2019

Noviteiten staan centraal op Interzum 2019

Een bezoek aan Interzum is telkens weer imposant. Ook de editie van 2019 was weer groots en de diverse innovaties bewezen dat de interieurbouwsector volop in beweging is. 

Een goed voorbeeld is de 1600 m² stand van Häfele; bezoekers die goed geïnformeerd wilden worden, vonden al voldoende info- en entertainment voor een hele dag vermaak. Zo waren op de stand  diverse nieuwe producten te bewonderen. In deze editie van Binnenwerk kijken we terug op de beurs en leggen in dit artikel de focus op deze noviteiten.

Häfele toonde onder andere een nieuwe generatie ledverlichting onder de naam Loox5. 

Loox5

Dit systeem is compleet gereedschaploos te monteren.

Ledverlichting heeft de traditionele verlichting overgenomen. De kleine bouwvorm van led maakt nieuwe toepassingen mogelijk waardoor verlichting nu veel vaker en meer toegepast wordt in meubels. Dit zorgt echter ook voor nieuwe uitdagingen, zoals bijvoorbeeld de hoeveelheid snoeren die tijdens de montage verwerkt moeten worden. Dankzij de introductie van Loox5 biedt Häfele een oplossing. ‘We make it easy’ was dan ook het motto op interzum 2019. De nieuwe generatie Häfele Loox LED-armaturen is eenvoudiger te plannen, te installeren, te bedienen en vormt de basis voor het slimme Häfele Connect-programma. 

Vanaf komende herfst verschijnt Häfele Free Space op de markt; een revolutionair concept in klepbeslag. Dit zeer compacte klepbeslag heeft een inbouwdiepte van slechts 63 mm nodig. Ondanks de fraaie, compacte vormgeving is het in staat om kleppen van 1 tot ruim 10 kilogram met zeer weinig weerstand te openen.  Ook de montage gaat razendsnel dankzij het pinsysteem in combinatie met een voorgemonteerde schroef. De driedimensionale verstelling zorgt er voor dat de klep altijd juist afgesteld staat. De Häfele Free Space heeft zowel een Red Dot Design Award als ook een Interzum Award mogen ontvangen.

Loox5

Ledverlichting heeft de traditionele verlichting overgenomen.

Een andere noviteit is de Häfele Dress­code. Dit kastinrichtingssysteem kan geplaatst worden in de traditionele houten kastrompen, maar het systeem is ook leverbaar als een losstaand aluminium frame, waardoor een eigentijdse open kast ontstaat. Het systeem is compleet gereedschaploos te monteren wat zorgt voor een snelle en eenvoudige montage.  Ondersteund door een uitgebreide productconfigurator is Dresscode eenvoudig samen te stellen. Daarnaast biedt de AR (augmented reality) modus de mogelijkheid om  het product vooraf zichtbaar te maken in de eigen kamer. Dresscode is nu al verkrijgbaar. De productconfigurator zal eind 2019 beschikbaar zijn. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.