Platform voor de interieurbouwbranche
Niveau kantenlijm-machines in Nederland gaat structureel omhoog

Niveau kantenlijm-machines in Nederland gaat structureel omhoog

Optimaliseren van productieproces is het doel

In het jaar 2019 werd door de firma Tekton in Groot Ammers de eerste Paul OTT machine in Nederland aangeschaft. Dat was een mooie primeur. Paul OTT, een Oostenrijks topmerk met internationale allure, werd in die tijd naar Nederland gehaald door Karat Nederland. Zij hebben onder leiding van Axel V. de Graaf en Jeffrey Bourne het gehele proces van de aanschaf van deze machine aangestuurd.

Maatwerk is de standaard.

Tekton was het eerste bedrijf in Nederland dat een machine van Paul OTT van Karat Nederland aankocht. Om die reden was het voorbereidingsproces cruciaal. “Alle details moesten worden uitgedacht toegelicht  en worden besproken”, zegt Axel. “Voor Tekton was het aanschaffen van een compleet nieuwe machine, van een merk waar zij nog niet bekend mee waren, namelijk een grote stap. Door de jarenlange samenwerking die wij met Tekton hadden, was er gelukkig een goede fundering neergelegd voor wederzijds vertrouwen. Precies dit aspect bleek belangrijk binnen dit proces.”

Uiteindelijk werd in februari 2019 definitief de Paul OTT Tornado+ machine geleverd en opgebouwd in Groot Ammers. Dit geschiedde onder begeleiding van de kundige servicemonteurs van Karat Nederland. Inmiddels draait de machine bij Tekton dus al zo’n vier jaar. Volgens Jeffrey heeft dit voor grote stappen gezorgd binnen het totale productieproces.  

Maatwerk

“De machines van OTT onderscheiden zich namelijk door verschillende aspecten”, vervolgt Jeffrey. “Het Oostenrijkse familiebedrijf is al jaren een gerenommeerde leider op het gebied van kantenlijmers. Door zich puur en alleen op de kantenlijmers te richten, hebben zij deze naar een hoger niveau weten te brengen. Daarnaast kunnen zij met de variatie in deze kantenlijm-machines de gehele markt bedienen. Van de kleinere tot de grotere producenten, voor elke soort bedrijf is er uiteindelijk maatwerk te leveren. Zo variëren de machines vanaf 5 of 6 meter tot meer uitgebreide modellen van 10 meter of meer.” 

Inmiddels draait de machine bij Tekton al zo’n vier jaar op volle toeren.

Voor de gebruiker  is de prijs-/kwaliteitverhouding van een OTT machine erg aantrekkelijk. “Door de degelijke bouw van de machines, is tevens een lange levensduur gewaarborgd zonder af te doen aan de kwaliteit van het eindproduct. De machine bij Tekton is na vier jaar produceren nog steeds in topconditie”, stelt Jeffrey.

Hoge flexibiliteit en snelheid

Een andere reden hiervoor is dat de OTT machines erg gebruiksvriendelijk zijn. De units en de bijbehorende menu’s zijn begrijpelijk ingericht waardoor ze moeiteloos te bedienen zijn. Ook kun je eenvoudig in de machine komen om deze bijvoorbeeld schoon te kunnen maken of te onderhouden. Chris Murk, directeur van Tekton, beaamt het bovengenoemde. Daarnaast noemt hij ook de hoge flexibiliteit en de vaste snelheid. Zo loopt de machine 20 meter per minuut, ongeacht de bewerkingen die nodig zijn. Vooral dit laatste is van groot belang geweest voor het optimaliseren van het productieproces. 

Door de inspanningen van Axel en Jeffrey is dit de start geweest van een mooie samenwerking tussen Paul OTT en Karat Nederland. “Inmiddels staan er 28  machines in Nederland. Stuk voor stuk met zorg aangekocht en begeleid.”

Voor meer informatie over de machines kan de geïnteresseerde lezer contact opnemen met Jeffrey Bourne van Karat Nederland.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.