Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuwe Rechtbank van Amsterdam maakt gebruik van Solid Surface meubilair
De Nieuwe Rechtbank van Amsterdam biedt plaats aan 1000 medewerkers en beschikt over 50 zittingzalen.

Nieuwe Rechtbank van Amsterdam maakt gebruik van Solid Surface meubilair

Bone Solid zorgde voor een hoogwaardige uitvoering

De Nieuwe Rechtbank van Amsterdam staat er statig bij. De architectuur doet eer aan de belangrijke functie van het gebouw, het interieur draagt volop bij aan deze beleving. De Nieuwe Rechtbank van Amsterdam is gerealiseerd door het consortium NACH bestaande uit: Macquarie Capital, ABT, DVP, KAAN Architecten, Heijmans en Facilicom. Bone Solid werd door Desque ingeschakeld voor de realisatie van het interieur. Kaan Architecten heeft bewust gekozen voor Solid Surface als modern materiaal, vanwege de duurzaamheid en de onbeperkte vormvrijheid. Het project is in juni 2021 opgeleverd, we spreken met Hein Noten van Bone Solid over de uitvoering van het interieur.

Het geheel straalt rust uit en is in balans.

Rust en balans

“Het ontwerp is gemaakt door KAAN Architecten, Desque kwam met de aangeleverde architectentekeningen naar ons toe”, vertelt Noten. “Op basis daarvan hebben wij een offerte gemaakt voor een uitvoering in Corian Solid Surface. Toen de opdracht eenmaal gegund was, hebben we de materialen ingekocht en zijn we op locatie gaan meten. Daarna zijn er door Bone Solid werktekeningen gemaakt, die door Desque aan de architect zijn voorgelegd. Toen daar de goedkeuring voor binnenkwam, konden productie en montage in werking gezet worden.”

Heijmans heeft gaande het project besloten om Bone Solid ook de podiumrand in Corian® te laten uitvoeren.

“Voor het project in Amsterdam hebben wij in opdracht van en in samenwerking met de firma’s Heijmans en Desque de zittingzalen mogen inrichten met voor het grootste gedeelte gebogen solid surface elementen. Hiervoor is er door de architect gekozen voor het zeer duurzame materiaal Corian®, in de kleur Elegant Gray”, aldus Noten. “Het materiaal wordt als vlakke plaat geleverd en is zoals bekend door verhitting vervormbaar.  De warme platen worden over mallen gelegd, onder een vacuüm pers. Na de cool down periode zijn de platen gefixeerd in de vorm van de mal. Vrijwel alle fronten zijn naar opgegeven radiussen dus op mallen gebogen, waarna deze op een grootformaat CNC-machine zijn nabewerkt, zodat de panelen onderling nagenoeg naadloos verlijmd konden worden. De Magistraturen zijn volgens dit principe uitgevoerd, de verlijming heeft voor het grootste gedeelte op locatie plaatsgevonden en alles is aansluitend afgewerkt met een zijdeglans tot matte finish. Voor de procespartijen is er gekozen voor demontabele opstellingen waardoor de zalen naar behoefte ingericht of uitgebreid kunnen worden, hiervoor is elk paneel afzonderlijk gebogen en voorzien van kamerfrezingen met inserts voor de montage aan de door derden geleverde bureaus. Ook hier is er door de architect gekozen voor een zijdeglans tot matte finish. Het eindresultaat mag gezien worden en past helemaal binnen de sfeer van de rechtbank. Optisch gezien heerst er rust en is alles in balans.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.