Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuwe collectie Formica. Verfijnde en inspirerende kleuren
Met Formica-decors creëer je sfeervolle lounges en wachtruimtes.

Nieuwe collectie Formica. Verfijnde en inspirerende kleuren

Formica Group is de uitvinder van de originele laminaatproductie van HPL (High Pressure Laminates), met meer dan 100 jaar ervaring in ontwerp, productinnovatie en productie. Het merk Formica wordt niet voor niets vaak gebruikt als productnaam. 

Marketing medewerker Frank van Boxtel van Maiburg: “Formica is nog altijd ‘s werelds grootste fabrikant van laminaten en oppervlakte-oplossingen voor commerciële en woontoepassingen. In rust, vrije tijd en op het werk. HPL is haar specialiteit en de kwaliteit ervan heeft haar positie als toonaangevende keuze in diverse sectoren bevestigd. Het materiaal is schoon, hygiënisch, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden.”

Met Formica unikleuren en houtdecors creëer je ook een fijne vergaderruimten.

Grote keuzevrijheid

Van Boxtel legt uit: “De Formica-collectie bestaat uit een verfijnde en inspirerende reeks van 120 eigentijdse uni-kleuren die het leven in al zijn intensiteit en nuances vieren. De 25 Plus Colors vormen een selectie van effen kleuren in vier hoogwaardige afwerkingen voor levendige en aantrekkelijke oppervlakken. Met 81 tijdloze houtdecors met diverse nerven en houtsoorten wordt de enorme verscheidenheid van de natuur weerspiegelt. De collectie wordt tot slot aangevuld met 62 authentieke materiaalreproducties waaronder een brede DecoMetal-serie.” 

De nieuwste aanvulling, die vanaf oktober beschikbaar is, bestaat uit 15 nieuwe unikleuren, 35 nieuwe houtdecors en acht nieuwe Plus Colors. Door nauw samen te werken met architecten, ontwerpers, facilitair managers en opdrachtgevers kunnen hiermee verouderde inrichtingen omgevormd worden tot moderne en gebruiksvriendelijke omgevingen die geschikt zijn voor de 21e eeuw. 

“Ben je op zoek naar een HPL, kies dan voor Formica. De nieuwe collectie biedt de verwerker een ongeëvenaard assortiment kleuren, patronen en houtsoorten die de laatste trends volgt, evenals innovatieve en hoogwaardige oppervlakken. De nieuwe collectie is uiteraard verkrijgbaar via Maiburg; jouw Formica-dealer in Nederland.”

Multiplex met de voordelen van HPL in de nieuwe Birchply decors.

Voordelen:

  • Innovatie in materialen en decors die de laatste wereldtrends weerspiegelen;
  • Verkrijgbaar in standaard en volkern compact laminaat;
  • Zeer goede slijtvastheid en hoge duurzaamheid;
  • Hoge weerstand tegen water, chemicaliën, slijtage, krassen, vervaging en vlekken;
  • Gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden;
  • Kosteneffectief;
  • Duurzaamheid gegarandeerd met standaard FSC Controlled Wood-certificaat en lage emissies door het Greenguard-certificaat.

Voorraad

Maiburg heeft de grootste Formica-voorraad in Nederland met maar liefst bijna 300 verschillende combinaties van Formica kleuren, structuren, decors en afmetingen in HPL. 

Van Boxtel: “Daarbij hebben we bijpassend ABS-kantenmateriaal uit voorraad leverbaar en een ruim assortiment basismateriaal om de Formica HPL op te verlijmen. Ontzorgen doen we graag. De persservice van Maiburg wordt dan ook door veel van onze klanten gebruikt. Alle kleuren HPL en kantenmateriaal kunnen 24/7 besteld worden in onze webshop. Voor 16.00 uur besteld betekent, dat het de eerstvolgende leverdag in huis is.

Nieuwsgierig geworden naar de nieuwe collectie van Formica? Vraag alvast een collectiewaaier bij ons aan en ontvang deze als eerste op je bureau!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.