Platform voor de interieurbouwbranche
Naast zijn verantwoordelijkheid als CEO van Metabo wordt : Horst W. Garbrecht verantwoordelijk voor KOKI Holdings in Europa.

Naast zijn verantwoordelijkheid als CEO van Metabo wordt : Horst W. Garbrecht verantwoordelijk voor KOKI Holdings in Europa.

Het nieuwe Europese hoofdkantoor van KOKI Holdings wordt gevestigd in Nürtingen, Baden-Württemberg, waardoor de stad de Europese thuishaven wordt van KOKI’s twee belangrijkste merken HiKOKI en Metabo.

Tokio en Nürtingen, september 2019: Horst Garbrecht wordt op 1 oktober chief operating officer voor Europa (COOE) bij KOKI Holdings, de Japanse moedermaatschappij van Metabo. Hij heeft deze rol op zich genomen naast zijn functie als Chief Executive Officer (CEO) van het Nürtingse Metabo GmbH. HiKOKI elektrisch gereedschap was tot oktober 2018 bekend onder de merknaam Hitachi. Deze naamswijziging was het gevolg van de afsplitsing van KOKI Holdings van de Japanse Hitachi Group. Het Europese hoofdkantoor van KOKI Holdings wordt gevestigd in Nürtingen en zal de thuishaven in Europa worden voor de twee merken van KOKI Holdings: HiKOKI en Metabo. De belangrijkste bedrijfsactiviteiten voor HiKOKI Europa zullen in Nürtingen worden opgebouwd. Synergie-effecten met de bestaande structuur van Metabo zullen uiteraard benut gaan worden. Alle in Europa gevestigde HiKOKI-dochterondernemingen behouden hun onafhankelijkheid.

Jong merk met een grote geschiedenis

”HiKOKI mag dan een relatief jonge merknaam zijn, maar daarachter schuilt de 70 jaar ervaring van Hitachi Power Tools”, zegt Garbrecht. De Japanners hebben, net als wij Duitsers, al tientallen jaren een uitstekende reputatie als het gaat om de technologie van elektrisch gereedschap. HiKOKI, toen het nog Hitachi heette, heeft een grote naam opgebouwd op het gebied van elektrisch gereedschap voor de bouwindustrie. Gereedschappen zoals HiKOKI’s zware boor/beitelhamers en spijkerapparaten worden sindsdien beschouwd als de beste in de markt. Daarom kijk ik er niet alleen naar uit om het merk Metabo verder te ontwikkelen, maar ook om mijn best te doen om de indrukwekkende geschiedenis van Hitachi elektrisch gereedschap te benutten om een succesvolle toekomst voor HiKOKI in Europa op te bouwen”, zegt de nieuwe COOE.

Focus op de bouwsector van HiKOKI

‘Bij Metabo richten we ons op de metaalbewerking en de metaalindustrie, maar ook op de bouw- en renovatiesector. Voor deze marktsegmenten bieden wij, naast ons brede scala aan gangbare elektrische gereedschappen, gespecialiseerde gereedschappen en oplossingen die op maat gemaakt zijn voor deze eindgebruikers. Hetzelfde geldt voor HiKOKI, maar de focus ligt hier meer op de bouwsector. In dit opzicht vullen Metabo en HiKOKI elkaar perfect aan, ondanks enkele overlappingen op het gebied van gemeenschappelijk elektrisch gereedschap”, zegt Garbrecht, die ook een nauwere samenwerking tussen beide merken in Europa voor ogen heeft om de positie van de groep als geheel te versterken. Garbrecht: “We komen tot op zekere hoogte geografisch en organisatorisch dichter bij elkaar. Maar het blijft zo dat beide merken onafhankelijk op de markt opereren en hun eigen DNA zullen blijven ontwikkelen. Wij geloven dat dit zal leiden tot grotere voordelen voor onze klanten door het aanbieden van twee onderscheidende en sterke merken die verschillende oplossingen in elektrisch gereedschap leveren. We kijken ernaar uit om Nürtingen te ontwikkelen als een thuis voor de twee merken in Europa, het Europese hoofdkantoor van de KOKI Holdings. Het betekent ook een opwaardering van het hoofdkantoor van Metabo, wat veel kansen voor Nürtingen met zich mee zal brengen, waaronder een reeks nieuwe banen en extra carrièremogelijkheden voor onze gemeenschappelijke medewerkers.

Ingenieur en manager

Garbrecht begon zijn professionele leven bij Mercedes en studeerde werktuigbouwkunde en energietechniek aan de universiteit van Esslingen, waarna hij in 1992 zijn carrière begon in de elektrisch gereedschap industrie bij fabrikant Festool. Later verhuisde hij naar de Zweedse machinebouwer Atlas Copco en was hij directeur van AEG Milwaukee, een lid van de TTI-groep. Sinds 2009 is hij CEO van Metabo, waar hij het initiatief heeft genomen tot een strategiewijziging, gebaseerd op een focus op professionele gebruikers in de handel en industrie bij de ontwikkeling, productie en distributie van Metabo’s product- en systeemoplossingen. Metabo heeft zich onder zijn leiding gestaag ontwikkeld tot technologisch voorhoede speler op het vlak van accu aangedreven elektrisch gereedschap, een belangrijk groei segment. Garbrecht is ook lid van de raad van bestuur van KOKI Holdings, vanaf oktober als COOE/Senior Vice President.

We waren op zoek naar de beste kandidaat voor de rol van COOE. Gelukkig hoefden we niet zo ver te zoeken omdat we hem al bij KOKI Holdings hadden”, legt Atsushi Morisawa, CEO van KOKI Holdings, uit. Met zijn technische achtergrond als ingenieur, zijn decennialange ervaring binnen en buiten de branche en zijn uitzonderlijke managementvaardigheden is Horst Garbrecht een belangrijke speler in de markt. Dat alles maakt hem de perfecte COOE voor KOKI Holdings.’

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.