Platform voor de interieurbouwbranche
Meten is weten: zaagoptimalisatie binnen handbereik

Meten is weten: zaagoptimalisatie binnen handbereik

Met de recentelijk geïntroduceerde nieuwe cloudapplicatie van Ardis®, krijgt de gebruiker op basis van big data veel meer inzicht in de resultaten, knelpunten en nieuwe uitdagingen voor zijn eigen productieprocessen. Meer efficiency en een hogere effectiviteit in de eigen fabriekshal liggen binnen handbereik.

Flexibele dashboards in het nieuwe systeem brengen alle data helder aan de oppervlakte waardoor de gebruikers beter kunnen anticiperen en voorspellen. Anders gezegd: kostenbesparingen kunnen makkelijker worden ingevoerd omdat ze nu eenvoudiger te beredeneren zijn.

Het is de core business van het in Maldegem (B) gevestigde bedrijf: het ontwikkelen van gerenommeerde optimalisatie en productiesoftware. De wereld van Industry 4.0 is met deze nieuwe introductie weer een stukje dichterbij. De gebruiker verkrijgt inzichten in bijvoorbeeld de geproduceerde stukken per gekozen tijdseenheid (dag, week, maand, jaar), het gemiddeld rendement in de tijd, bijvoorbeeld het aantal verzaagde platen per materiaal soort of wat de grootste productiejobs zijn.

De nieuwe app stelt de gebruiker door middel van grafische weergeven goed in staat om een wezenlijke stap te zetten naar Industry 4.0 zonder investeringen in allerlei bijkomende technologieën. De tool zorgt voor een grafische visualisatie en interpretatie vanuit de voornaamste productieaansturing: zaagoptimalisatie.

Gedetailleerde analyse als een stap richting meer winst

De app geeft een gedetailleerde analyse van productievolume, materiaalverbruik en geplande throughput. Deze data kunnen als input gebruikt worden om toekomstige investeringen af te toetsen of om verbeteringen voor winstoptimalisatie te identificeren.

Optimalisatie-verbeteringen op basis van uw gegevens

De cloud applicatie zorgt verder voor een nauwere betrokkenheid en maakt het mogelijk om op een directe en efficiënte manier de relevante nieuwe updates en verbeteringen aan te stippen. Uiteraard wordt er voortdurend gewerkt aan het verbeteren van de algoritmes en functionaliteiten. Ook kunnen eventuele performantiekloven ontdekt worden en kan gezocht worden naar manieren om deze te dichten. Opvallend: de gratis beschikbaarheid van een backup-service in de cloud.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.