Platform voor de interieurbouwbranche
Meesters in MDF: Innovatie, Expertise & Duurzaamheid
Valchromat door en door gekleurd MDF met nieuwkomer Khaki groot in beeld.

Meesters in MDF: Innovatie, Expertise & Duurzaamheid

‘Onze materialen moeten aansluiten op wat de markt vraagt’

Met een erfgoed dat teruggaat tot maar liefst 120 jaar, put RET Interieur – onderdeel van RET Bouwproducten – uit een rijke geschiedenis en expertise in houtachtig plaatmateriaal. Als onderdeel van de omvangrijke holding TABS Holland levert RET Interieur grootschalig en scherp ingekocht constructief en decoratief plaatmateriaal voor interieurbouwers. Met een dienstbaar team en een relevante (online) service, spelen ze een essentiële rol in het realiseren van interieurprojecten.

Keuken in Kronospan feelness ultramatt uitvoering (Beeld: RET Interieur).

“Als importeur en grossier van plaatmateriaal is RET Interieur een betrouwbare partner voor grote en kleinere interieurbouwers”, aldus Thorvald van Ooik, productmanager bij RET Interieur. “Naast de basisdragers zoals multiplex en spaanplaat, bieden wij een zeer ruim assortiment MDF aan. Of het nu gaat om vochtwerend of brandwerend MDF, gekleurd tot in de kern, akoestische of biobased MDF-plaat, bij RET Interieur vind je het. Alle hoogwaardige MDF plaatmaterialen worden rechtstreeks geleverd uit onze magazijnen in Utrecht en Capelle.”

De indrukwekkende MDF voorraad van RET Interieur bestaat uit 75.000m2 MDF, wat overeenkomt met een oppervlakte van maar liefst 12 voetbalvelden, aldus Thorvald.

Thorvald van Ooik (links) en Wouter Smit in het MDF domein van RET Interieur (Beeld: RET Interieur).

Vanuit zijn rol als accountmanager ontvangt Wouter Smit veel vragen over MDF voor verschillende toepassingen. “Als specialist willen we interieurbouwers voorzien van de meest innovatieve en hoogwaardige opties op de markt. Elk interieurproject heeft andere eisen. Onze materialen moeten hierbij aansluiten. Een opvallende keuze is bijvoorbeeld Valchromat gekleurd MDF. Dit paradepaardje op het gebied van gekleurd MDF biedt niet alleen superieure technische eigenschappen, maar zorgt ook voor superstrak freeswerk zonder hinderlijke haarvorming. Dankzij de MR-verlijming is Valchromat ook geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes.”

Het grote aanbod van MDF wordt duidelijk wanneer je door de enorme magazijnen van RET Interieur wandelt. Voor projecten waarbij de voorkeur uitgaat naar gemelamineerd plaatmateriaal met MDF als basis biedt Kronospan Decor MDF uitkomst. De Feelness collectie met een ultra matte structuur is hiervan een voorbeeld en bestaat uit tijdloze grijstinten en warme beige nuances. Voor akoestische oplossingen zijn HOTAN panelen een goede keuze: PET polyester van 9mm, met fraaie stroken gefineerd MDF in verschillende houtsoorten. Ze dragen bij aan een optimale geluidsabsorptie. Past dit niet in het budget, dan is er ISIwall, een budgetoptie in het straatje van lattenwanden met, je raadt het al: een basis van MDF.

Thorvald: “RET Interieur is naast importeur en grossier een echte MDF-specialist. Dat houdt ook in dat we onze verantwoordelijkheid op maatschappelijk vlak serieus nemen. En dat is niet alleen roepen, maar ook doen. Het milieu zo min mogelijk belasten door eind 2023 100% gecertificeerd plaatmateriaal aan te bieden is daarin een stap. De volgende groene stap hebben we gezet met de laatste nieuwe binnenkomer: MDF Biobased. De eerste MDF plaat gemaakt van 100% herwonnen hout en plantaardige lijm. Een milieuvriendelijke optie die bijdraagt aan een duurzaam binnenklimaat. Daarnaast werken onze fabrikanten zoals Kronospan met duurzame productieprocessen. Zo leveren we samen een positieve bijdrage aan een duurzame toekomst. Bij RET Interieur zijn we trots om deel uit te maken van de realisatie van interieurprojecten, of ze nu groot of klein zijn. Samen met interieurbouwers bouwen we aan inspirerende en duurzame interieurs die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en esthetische eisen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.