Platform voor de interieurbouwbranche
Material District Rotterdam zet volop in op circulaire economie

Material District Rotterdam zet volop in op circulaire economie

Met 175 exposanten, een tentoonstelling met 400 materialen en een lezingenprogramma met 50 sprekers staat Material District Rotterdam van 17 tot en met 19 maart 2020 23 tot en met 25 juni 2020 weer bol van de materiaalinspiratie. Als enige jaarlijkse evenement voor materiaalvoorschrijvers uit alle sectoren van de ruimtelijke vormgeving zet Material District volop in op de circulaire economie.

Hoe kun je circulair bouwen? Welke materialen dragen bij aan een gezonde leefomgeving? Gaan we straks energie besparen of opwekken met slimme materialen? Material District Rotterdam (voorheen Material Xperience) is het enige jaarlijkse evenement in Nederland dat materiaalfabrikanten en voorschrijvers van materialen uit alle sectoren van de ruimtelijke vormgeving bij elkaar brengt en antwoord geeft op de belangrijkste vragen op weg naar een circulair gebouwde en ingerichte omgeving.

Material District Innovation Fund

Dit jaar tonen meer exposanten dan ooit (materiaal)innovaties binnen de thema’s Circulariteit, Wellbeing en Energietransitie, een direct gevolg van het Material District Innovation Fund dat vorig jaar door Material District is opgericht. Startups & ontwerpers kunnen uit het fonds subsidie krijgen op hun beursdeelname. Een onafhankelijk adviescomité, waar Leonne Cuppen (Yksi Expo ), David Heldt ( Connecting the Dots ) en Daan Bruggink (ORGA architects) zitting in hebben, vervult een belangrijke rol in het scouten van startups en het beoordelen van subsidieaanvragen.

Grootste materialenexpositie ooit

De jaarlijkse materialenexpo die te zien is tijdens Material District Rotterdam is tijdens komende editie groter dan ooit. Waar in andere jaren zo’n 250 materiaalsamples te bewonderen waren, kan de bezoeker dit keer maar liefst 400 samples zien, voelen en ervaren. Alle geselecteerde materialen vallen binnen één of meerdere van de drie duurzame thema’s.

Spraakmakend lezingenprogramma

Material District Rotterdam staat bekend om haar spraakmakende lezingenprogramma, waarin gerenommeerde (inter)nationale architecten, wetenschappers, ontwerpers en andere experts de laatste ontwikkelingen op materiaalgebied delen met het publiek. Ook dit jaar zijn er simultaan twee theaterprogramma’s waarin een line-up van maar liefst 50 sprekers hun kennis en ervaring met de bezoeker delen.

Bezoeken

De 15e editie van Material District Rotterdam vindt plaats van 23 tot en met 25 juni 2020 in Rotterdam Ahoy. Met 7.500 verwachte bezoekers, 175 exposanten en 8.500 m² oppervlakte staat hét materialenevenement voor (interieur)architecten en R&D-professionals weer volledig in het teken van materiaalinnovaties voor het ruimtelijke domein: Architectuur, Interieur, Tuin- & Landschapsarchitectuur, Leisure, Tentoonstellings- & Decorbouw en Meubel- & Interieurbouw.

Ga voor meer informatie en een gratis toegangskaart naar Rotterdam.MaterialDistrict.nl.

Openingstijden

Dinsdag 23 juni, 10:30-19:00 uur

Woensdag 24 juni, 10:30-19:00 uur

Donderdag 25 juni, 10:30-17:00 uur

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.