Platform voor de interieurbouwbranche
Master Oak wint interzum-award 2023

Master Oak wint interzum-award 2023

Een internationale expertenjury bekroonde Unilin Master Oak op de interzum-awards 2023 met een onderscheiding voor ‘High Product Quality’.

Unilin Master Oak HPL werd door de gerenommeerde design-, materiaal- en architectuurspecialisten van de interzum-awards 2023 geprezen om zijn ‘High Product Quality’. Bij de beoordeling lette de jury op aspecten als innovatie, functionaliteit, kwaliteit, design en duurzaamheid. Op basis daarvan besloot ze dat Master Oak zich duidelijk onderscheidt van vergelijkbare producten in de categorie Materials & Nature.

Master Oak is het HPL van Unilin dat helemaal oogt en aanvoelt als echte eik. De Unilin Timber Touch Technology geeft Master Oak meer diepte, helderheid en textuur dan elk ander HPL. Master Oak wordt dan ook vaak aanzien voor houtfineer. In werkelijkheid is het hoogwaardig HPL dat drie keer krasbestendiger is, makkelijker te onderhouden en bovendien bijzonder slijtvast. Master Oak is ideaal om onder meer meubilair, meubelpanelen, wandbekleding, deuren en kasten de look-and-feel van natuurlijke eik te geven. 

Ann De Blanck, productmanager bij Unilin Panels: “Dat we op deze manier van de gerenommeerde jury van de interzum-awards 2023 erkenning krijgen voor het innovatieve en duurzame karakter, de functionaliteit, de kwaliteit en het design van Master Oak geeft veel voldoening. De onderscheiding ‘High Product Quality in Materials and Nature’ krijgt een plaats in het groeiende rijtje van internationale bekroningen, onder meer op de DNA Paris Design Awards en de MIAW Innovation Award: het beste bewijs dat Master Oak als interieurafwerking zijn gelijke niet kent.”

De gepatenteerde Timber Touch Technology die wordt gebruikt voor de productie van Master Oak is uniek in de sector. Het is een techniek die zorgt voor verscherpte definitie en detail en de Master Oak-texturen meer diepte geeft dan ooit tevoren. 

Decoratieve houtpatronen voor HPL hebben gewoonlijk maar drie of vier diepteniveaus, maar bij Master Oak zijn dat er 64, voor 20 keer meer textuur. Timber Touch geeft ook een matte afwerking zonder glansniveau, voor een natuurlijke look. Een gepatenteerde coating op het digitale papier zorgt voor een levendiger kleurenspel en meer diepte, plus meer scherpte en contrast. Het resultaat is een decoratief oppervlak dat er precies uitziet als eikenhout. De technologie stelt Unilin bovendien in staat het grootste afdrukpatroon van de sector te creëren, voor een authentieke look met minder herhaling.

Met oog voor internationale designtrends en de manier waarop natuurgetrouwe houtpatronen worden gebruikt in bedrijfsinterieurs heeft het Unilin-designteam een reeks van zes authentieke, veelzijdige eikenhoutlooks ontworpen die uiterst geschikt zijn voor allerlei toepassingen. Twee ervan, Elegant Black en Everest White, zijn exclusief verkrijgbaar als coloured-in-core hogedruklaminaat (HPL) van Unilin. Deze speciale techniek zorgt ervoor dat de kanten precies dezelfde kleur hebben als de Master Oak-afwerking. De afwerking van de kanten is bij coloured-in-core uiterst verfijnd, ideaal dus voor kasten en ander meubilair. Er is ook bijpassende kantenband (en kantenband voor kopse kanten) verkrijgbaar voor alle zes de Master Oak-kleuren.

Unilin gebruikt de technieken van Master Oak op HPL en melamineoppervlakken voor diverse toepassingen, waaronder HPL-deuren en -platen, gemelamineerde MDF en spaanplaat en meubelpanelen. In winkels, cafés, bars, hotels en kantoren, maar ook in scholen en ziekenhuizen: geniet overal van de opbeurende en rustgevende look van natuurlijk eikenhout.

De jury van de interzum-awards 2023 keek naar het innovatieniveau van Master Oak, maar ook naar de materiaalkwaliteit, de harmonie tussen vorm en functie, de levensduur, de duurzaamheid en het gebruik van grondstoffen en hulpbronnen. 

De interzum-awards 2023 zijn een samenwerking met Red Dot. Enkel exposanten op interzum, de internationale beurs voor meubelproducenten en interieurdesign in Keulen, komen ervoor in aanmerking. Vier dagen lang (van 9 tot 12 mei 2023) presenteert de sector op de beurs een boeiende mix van nieuwe technologieën, materialen en bekledingen. De awards zijn een belangrijk onderdeel van het event, inclusief de prijsuitreiking, die tijdens de beurs plaatsvindt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.