Platform voor de interieurbouwbranche
Machines centraal op massief- en plaatdagen
De Biesse Winline Dutch Edition.

Machines centraal op massief- en plaatdagen

Uitpakken met jubileum event 

Het is een jubileumjaar voor De Groot Bewerkingsmachines, en dat gaat niet zomaar voorbij! In november wordt het 45-jarig bestaan (nogmaals) gevierd met het personeel en tijdens de Massief- en Plaatdagen. Om precies te zijn op 8 en 9 november.

“We hebben ervoor gekozen om de Massief- en Plaatdagen dit jaar samen te voegen”, zegt marketeer Kirsten van Beerendonk. “Onder de noemer ‘De Groot Ontmoet: Massief & Plaat’ organiseren we een evenement dat eigenlijk een mini HoutPro+ moet worden. We tonen hier al onze eigen producten, maar geven ook ruimte aan andere bedrijven om hun aanverwante producten en services te tonen.”

Kennisplein met softwareleveranciers, leveranciers van materialen en meer.

Wat kunnen bezoekers van het evenement verwachten? “Natuurlijk staan onze machines centraal. We geven veel demonstraties, en laten hiermee het hele traject zien, zowel van massief als plaatverwerking. In de sector massief praten we dan over de werking van CNC-machines. Afkorten, schaven, profileren, lijmen, opsluiten en handgereedschappen, het is allemaal aanwezig. Op plaatgebied komen aan bod: CNC-bewerken, opdelen, handlingoplossingen, nesten, frezen en groeven, boren, in elkaar zetten met Peanut plaatverbinders, handgereedschappen en natuurlijk kantenbanden.” Het is volgens Kirsten uniek dat in november álle machines draaien. “Zo kunnen we het hele proces van begin tot einde nog beter tonen.”

Natuurlijk zijn er volop demonstraties, bijvoorbeeld bij de schaaf- en profileermachines.

Ideale machine voor het kleinere timmerbedrijf

Ook de grote machines die De Groot levert, zijn in werking te zien tijdens het evenement. “Maar van de Conturex Vario is juist ook de kleinere variant voor massief aanwezig. Deze machine maakt gebruik van de nieuwste technieken, zoals een dynamische tafel en een nieuw klemsysteem. De meubelmaker en de kozijnfabrikant kunnen hier van alles op bewerken, van kozijndelen tot deuren.” Mede dankzij initiatief van De Groot is de Conturexlijn nog beter geschikt geworden voor de kozijnindustrie. “Nu is het één van de belangrijkste machines voor de kozijnindustrie en daar zijn wij heel trots op.” 

Een vergelijkbare machine is de Winline. “Deze is anders gebouwd, met de in- en uitvoer aan dezelfde kant. Daardoor is de machine compacter. Tijdens ‘De Groot Ontmoet: Massief & Plaat’ kunnen we de verschillen tussen deze modellen goed laten zien, maar beide zijn ze erg geschikt voor een klein timmerbedrijf.”

De Groot Bewerkingsmachines begon ooit met het verkopen van gebruikte machines, en is zijn roots niet vergeten. “Ook de gebruikte machinehal is geopend, want bij dit deel van onze werkzaamheden staan we graag stil. Wellicht staat er voor de bezoekers een interessante machine tussen. Met een gebruikte machine kun je je productie snel vergroten! Een interieurbouwer of timmerbedrijf kan zijn nieuwe aanwinst dan bij wijze van spreken binnen een week laten draaien.”

Tijdens ‘De Groot Ontmoet: Massief & Plaat’ is ook een kennisplein ingericht. “Hierop staan leveranciers van onder meer software en materialen. De komende tijd zullen wij deze bedrijven vastleggen, samen zorgen zij voor een totaalaanbod voor onze bezoeker.” De Groot verwacht ongeveer 200 man per dag, die natuurlijk ook worden voorzien van een hapje en drankje. “De taart zullen we niet vergeten! Daarnaast moeten de bezoekers niet verrast zijn als ze onze bekende jingle voorbij horen komen. Onze gasten zijn op 8 en 9 november welkom van 10 uur ’s ochtends, tot 19 uur ’s avonds. We beginnen dus iets later dan men van ons gewend is, maar gaan ook langer door.”

Inschrijven voor het event kan via de website van het bedrijf. “Zo kunnen wij ook inschatten hoeveel taart we nodig hebben!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.