Platform voor de interieurbouwbranche
‘Legno di noce’ voor Hengelose raadsleden
Het uit 1963 stammende gebouw kent een fraaie architectuur, die we zeker ook terugzien in de raadszaal.

‘Legno di noce’ voor Hengelose raadsleden

Het gemeentehuis in het Overijsselse Hengelo is een relatief jong monument. Het uit 1963 stammende gebouw kent een fraaie architectuur, die we zeker ook terugzien in de raadszaal. De gemeente Hengelo wilde de raadszaal laten renoveren in de juiste stijl, met respect voor het monumentale karakter. De eis daarbij: er moest duurzaam gewerkt worden. KP Interieur uit Haaksbergen/Emmen won de aanbesteding, dankzij haar duurzame en circulaire aanpak. Bij de renovatie stonden twee zaken centraal: de raadszaal moest functioneel voldoen aan de eisen van deze tijd en de aanwezige elementen moesten behouden blijven.

Italiaans notenfineer

Voor KP Interieur was dit project een uitgelezen kans om te laten zien dat duurzaam werken en meedenken in oplossingen tot de kernwaarden van het bedrijf horen. Door de werkzaamheden slim aan te vliegen kon maar liefst 85% van het aanwezige meubilair direct hergebruikt worden in de raadszaal en kreeg 15% van het materiaal een duurzame invulling. Zo werden uit restmaterialen onder andere een passende plantenbak en een slagblok gemaakt. De hamerslag die klinkt bij de woorden ‘De vergadering is bij deze geopend’ was nog nooit zo duurzaam!

Een bijzonder project dus, voor KP Interieur, vanwege het monumentale karakter en de drive om alles duurzaam aan te pakken. Gelukkig is duurzaam en circulair te werk gaan niet onbekend voor KP Interieur. Om tegemoet te komen aan de wens van de gemeente, was het noodzakelijk om op zoek te gaan naar het juiste fineer voor deze opdracht. Het bestaande meubilair was voor het grootste deel in Italiaans notenhout uitgevoerd. Kuiper Holland uit Tubbergen bleek voor deze opdracht passend fineer te kunnen leveren, in Italiaans notenhout. Zo kon KP Interieur de tafelbladen en enkele voorzijden van het meubilair keurig in ere herstellen met in mixmatch gevoegd Italiaans notenfineer. Het eindresultaat mag dan ook gezien worden.

De werkwijze van Kuiper Holland

Thijs Haarhuis van Kuiper Holland legt graag uit hoe er gewerkt wordt, op het moment dat een klant als KP Interieur met een specifieke fineervraag binnenkomt: “Wij kunnen vooraf aangeven of een stam die op voorraad ligt voldoende is voor een specifiek fineerproject. Is dit niet het geval, dan kunnen we op basis van een aangeleverd voorbeeld op zoek gaan naar de juiste stam. Met behulp van een foto of monster die we aanleveren bij de fineersnijderij kan er al veel. Is dat niet voldoende, dan zullen we er zelf heen rijden. Is er sprake van een groot project, dan stappen we het liefst in de auto om de fineersnijderij te bezoeken. Dat kunnen bedrijven in heel Europa zijn, meestal in Duitsland, maar je vindt ons ook regelmatig in Frankrijk en Italië.”

Bij Kuiper Holland is iedereen welkom, of het nu gaat om interieurarchitecten of -ontwerpers, interieurbouwers, projectmanagers of eindklanten. “Vaak nemen interieurprofessionals hun klant mee naar ons, om gebruik te maken van onze vergaderruimte. Daar, in het hart van alle keuzes die er zijn op het gebied van fineer, kunnen zij naar wens meegebrachte materialen matchen met het uitgezochte fineer”, zegt Thijs tot besluit.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.