Platform voor de interieurbouwbranche
Innovatief MDF-paneel specifiek voor complexe ontwerpen
MEDITE OPTIMA Shaker doors – John Penny Bespoke Joinery.

Innovatief MDF-paneel specifiek voor complexe ontwerpen

Paneel is makkelijker te bewerken

MEDITE SMARTPLY OPTIMA is een innovatief MDF-paneel gericht op het verbeteren van de kwaliteit en prestaties van projecten. OPTIMA overtreft de industriële normen op het gebied van bewerkbaarheid en is de ideale keuze voor gedetailleerde en ingewikkelde ontwerpen. 

MEDITE OPTIMA Shaker doors – John Penny Bespoke Joinery.

Een van de belangrijkste voordelen van OPTIMA, die de kwaliteit van projecten verhoogt, is de mogelijkheid om te beginnen met schuren op een hoger korrelniveau. Hierdoor zijn minder schuurstappen nodig, wat gebruikers in staat stelt om een efficiënte en gladde afwerking te bereiken. Ook bespaar je met OPTIMA op verfkosten, doordat het gladdere oppervlak minder verf vereist. Anders gezegd: OPTIMA is gericht op het verbeteren van de kwaliteit en prestaties van projecten. Deze productinnovatie overtreft de industriële normen op het gebied van bewerkbaarheid en is daarmee de ideale keuze voor ingewikkelde ontwerpen zoals diepfreestoepassingen.

MEDITE OPTIMA Shaker doors – John Penny Bespoke Joinery.

MEDITE SMARTPLY’s nieuwste MDF product MEDITE OPTIMA werd gebruikt door John Penny om duurzame, elegante deuren te creëren voor John Penny Joinery als onderdeel van een keukenrenovatie in een woning in Edinburgh. MEDITE OPTIMA is een vochtbestendig MDF-paneel met een hogere dichtheid, speciaal ontworpen voor vochtige interieurs zoals keukens en badkamers. 

John Penny zegt hierover: “Ik ben afgestapt van mijn gebruikelijke producten om MEDITE OPTIMA te proberen. Een van de redenen was dat ik een paneel met extra stabiliteit nodig had. OPTIMA is een veel zwaardere, dichtere plaat, wat geschikt was voor mijn doeleinden voor dit project.” Tot nu toe heeft John Penny ongeveer 100 deuren gemaakt van MEDITE OPTIMA. Alleen al voor dit project werden er ongeveer 60 gebruikt. 

MEDITE OPTIMA Shaker doors – John Penny Bespoke Joinery.

Het project waar John Penny MEDITE OPTIMA voor het eerst gebruikte is een zeer groot particulier woonhuis dat in de woorden van Penny ‘helemaal gestript’ is, en daarna met veel gevoel voor detaillering gerenoveerd. Alle deuren in de keuken dienden als paneeldeuren te worden uitgevoerd. Penny gaat verder: “Deze MDF-variant is heel dicht van structuur en daardoor ook zwaar van soortelijk gewicht. Dat is een van de redenen waarom ik van mijn gebruikelijke product ben afgeweken. In dit project had ik een hogere stabiliteit nodig. Bij de productie merkten we dat het MEDIT OPTIMA makkelijker te bewerken is met de machines.”

MEDITE OPTIMA is een product dat zowel naald- als loofhout kan vervangen in situaties waar het als paneel niet zwaar belast wordt. Het is vochtbestendig MDF en dus geschikt voor toepassingen in keukens, badkamers, interne afwerkingen, raamaftimmeringen, vloeren en allerlei andere binnen toepassingen. OPTIMA is net als alle andere MEDITE MDF-producten FSC gecertificeerd. Het product is standaard in 18, 22 en 25 mm diktes leverbaar in de maat 1220×2440. Er is ook een 18 mm standaard leverbaar op 1220×3050.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.