Platform voor de interieurbouwbranche
Hoe creëer je het ideale huis?
MEDITE MR MDF en MEDITE TRICOYA EXTREME (MTX) gebruikt.

Hoe creëer je het ideale huis?

MDF-platen geven een nieuwe look aan elke woning

Een huis is al lang niet meer gewoon een huis om alleen in te wonen. Het is tegenwoordig een kantoor, sportschool, relaxruimte én woning in één. Een ongekend aantal mensen heeft de afgelopen jaren verbeteringen, reparaties en upgrades uitgevoerd aan de eigen woning. Liefst een op de vier Nederlanders is de afgelopen jaren meer gaan klussen in zijn eigen huis, zo becijferde Markteffect in augustus 2022.

Wat hip is? Een eigen multifunctionele ruimte in huis! Vooral woonkamers zijn in trek om meerdere doelen te dienen. Het toonaangevende zakenblad Forbes schreef onlangs al dat ruimten en meubels die maar één doel hebben langzaam uit de mode zijn geraakt. Neem als voorbeeld tiny houses, waar alles ingericht is op efficiënt leven, of aan de thuiswerkplekken waar werk en privé in balans moeten zijn. 

Hier zijn MEDITE TRICOYA EXTREME (MTX) en MEDITE MR MDF gebruikt voor de kasten, het meubilair en de bekleding van de plafonds en de muren.

Maar hoe maak je dan zo’n multifunctionele ruimte die precies aan je eisen voldoet? Hier worden vaak op maat gemaakte meubels voor gebruikt. Het klinkt uitdagend, maar is in de praktijk eenvoudig. MEDITE SMARTPLY helpt een handje door innovatieve, veelzijdige en duurzame producten te blijven ontwikkelen, geschikt voor op maat gemaakte inrichtingen voor ieder huis. Om hulp te bieden aan alle MDF-enthousiastelingen die zelf aan de slag willen, is ‘MEDITE Makes It Real’ opgericht. Binnen dit platform kun je zowel je eigen werk delen, als inspiratie opdoen.

Compleet nieuwe look

Dat je met MDF-platen een huis een totaal nieuwe look kan geven, bleek wel voor een particuliere klant van MEDITE in South Kensington. Daar werd een op art deco geïnspireerd huis op maat gemaakt. De interieurs zijn speciaal voor het project ontworpen en gemaakt door Infinitus Bespoke Interiors met behulp van MDF-panelen, waaronder MEDITE MR, die speciale vochtbestendige eigenschappen heeft.

MEDITE TRICOYA EXTREME(MTX) en MEDITE MR MDF gebruikt als drager voor spiegelbekleding.

Elke kamer is ontworpen om de weelde van de jaren ’30 en vroege jaren ’40 te laten zien. De slaapkamers, badkamers en woonruimtes zijn ingericht met gladde, strakke lijnen, hoogglans oppervlakken, spiegelbekleding en sfeerverlichting, terwijl de installatie van een bar en een bioscoopzaal de elegantie van dit huis benadrukken.

Vochtbestendig

Met een glad oppervlak en een consistente dichtheid, is MEDITE MR ideaal voor het bewerken van op maat gemaakte vormen en kasten. Als vochtbestendig MDF-paneel is het ook ontworpen voor gebruik in vochtige ruimten, waardoor het geschikt is voor onder meer keuken- en badkamerinstallaties. Het is daarnaast een uitstekende vervanging voor zachthout of hardhout waar meer flexibiliteit bij het bewerken nodig is.

Volledige herinrichting van de badkamer met MEDITE TRICOYA EXTREME (MTX) en MEDITE MR MDF. Gebruikt voor de kasten, meubels en bekleding van de plafonds en muren.

Wie ideeën heeft voor op maat gemaakte meubels van hout kan met MEDITE altijd uit de voeten. Het uitgebreide assortiment omvat tien verschillende families van MDF-producten en vele varianten, met meer dan 400 mogelijke specificaties. Door consequente toewijding aan onderzoek, ontwikkeling en voortdurende investeringen in technologie, is MEDITE uitgegroeid tot het leidende merk op de MDF-markt. 

Wie inspiratie zoekt kan zich aanmelden bij de MDF-community op onze website.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.