Platform voor de interieurbouwbranche
Het gaafste kantoor van Twente… …zit vol met het fijnste fineer
De entree is multifunctioneel.

Het gaafste kantoor van Twente… …zit vol met het fijnste fineer

Het is een flinke claim, zeggen dat je het gaafste kantoor van Twente bent. DSTRCT/74 beweert het en niet geheel onterecht, zo blijkt. Gelegen aan de Wegtersweg te Hengelo ontwikkelde TransHeroes Real Estate in samenwerking met Boers & Lem en SOM= een toekomstbestendig kantoorpand. Verschillende zaken, zoals een prominente entree, een prachtig werkcafé, een fijn dakterras, voldoende parkeerruimte en vergaderruimtes maken DSTRCT/74 een bijzonder en eigentijds werkconcept. In het hele project speelt fineer een centrale rol. Verantwoordelijk voor de bouw van het interieur is Kroeze Interieur BV uit Oldenzaal. Binnenwerk praat met Barend Buursink van Kroeze, over een project met impact.

Het gefineerde MDF is in verstek gezaagd en deze verstekken zijn koud tegen elkaar gelijmd.

Toekomstbestendig en duurzaam gebouwd

Het pand is aangekocht door transportbedrijf TransHeroes, dat zelf de bovenste verdieping in gebruik heeft genomen. “De eerste en tweede verdieping worden in batches verhuurd. Op de eerste verdieping bevindt zich een bedrijfsrestaurant waar men luncht. Tevens zijn er meeting rooms en flexwerkplekken. Iedereen die er huurt kan gebruik maken van de algemene voorzieningen”, legt Buursink uit. “De spraakmakend mooie entree heeft een digitale ontvangstzuil waar bezoekers zich kunnen aanmelden. Ook die ruimte is multifunctioneel, met collegetrappen naar boven, waar ruimte is om even rustig te zitten.”

Op de eerste verdieping bevindt zich een bedrijfsrestaurant waar geluncht kan worden.

Interessant is dat de gehele interieurbouw duurzaam is uitgevoerd. “Alle hout dat is verwerkt is FSC-gecertificeerd, 70%”, aldus Buursink. “Het MDF dat dient als drager voor het eiken balkenfineer is ook een product ontstaan uit recycling.”

De kracht van fineer

In het hele project heeft Kroeze circa 200 m2 fineer gebruikt. “Dat fineer komt uiteraard van Kuiper Holland, voor ons al meer dan 60 jaar een vaste leverancier. Het fijne is dat we maar 16 km bij elkaar vandaan zitten. We bezoeken hun showroom dan ook vaak met klanten. Uitgezocht fineer wordt kant en klaar op plaat gelijmd aangeleverd, zo ook het eiken balkenfineer voor DSTRCT/74. We hebben gekozen voor balken eiken met scheuren en dit op zwart MDF laten lijmen, dit is toegepast op alle verticale vlakken. Op de horizontale vlakken is fineer zonder scheuren toegepast.”

Ook het dressoir op kantoor is gefineerd.

Een huzarenstuk wordt gevormd door de massief ogende palen in de entree. “Het gefineerde MDF is in verstek gezaagd en deze verstekken zijn koud tegen elkaar gelijmd”, legt Buursink uit. “Door extreem secuur te zagen en te lijmen ontstaat er na ‘oprollen’ van de vier zijden een massief ogende balk. Ook de grote uitstekende balken boven de aanmeldzuil in de entree zijn op deze manier gemaakt. Dat is de kracht van goed fineer, dus de kracht van Kuiper: je kunt er eindeloos creatief mee zijn.” 

Het eiken balkenfineer komt overal in het pand terug en speelt een centrale rol in de beleving. “De dressoirs die je boven ziet, zijn ook gefineerd. We hebben alle meubels gemaakt, inclusief de keuken. Het eindresultaat mag gezien worden, het oogt heel rijk, rustig en natuurlijk. Echt een plek waar je graag wilt zijn.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.