Platform voor de interieurbouwbranche
Het belang van goede bureaustoelen

Het belang van goede bureaustoelen

Een dag lang werken op kantoor lijkt misschien niet heel erg belastend voor je lichaam zoals bijvoorbeeld de bouw waar met zware spullen gedragen wordt, toch kan het werken op een stoel ook een flinke aanslag zijn op je lijf. Hier vind je enkele voordelen van een goede bureaustoel.

Minder verzuim op het werk
Langdurig op een slechte stoel zitten kan diverse lichamelijke klachten opleveren waardoor werknemers zelfs ziek thuis kunnen zitten. Denk aan diverse rug- en beenklachten. Maar ook bijvoorbeeld hoofdpijn kan veroorzaakt worden door een slechte houding. Dit kan allemaal weer resulteren in moeheid en zodoende blijft er een stuk minder motivatie over om goed te kunnen werken.

Efficiënter werken
Door te kiezen voor goede bureaustoelen kan er een stuk efficiënter gewerkt worden: je lichaam kan de zithouding langer aan door de vormen van de stoel die ontworpen is voor goede ondersteuning. Hoewel het nog steeds verstandig is om regelmatig te bewegen, hoeft dit nu een stuk minder vaak. Een goede bureaustoel kan namelijk met de juiste hoogte ook de doorbloeding in je benen op gang houden. Dit is namelijk ook een bekend probleem bij mensen die lange dagen op kantoor werken.

Betere gemoedsrust
Omdat de doorbloeding beter is, hou je je benen ook actiever. En vanwege een lagere kans op rugklachten voel je je sowieso een stuk beter op de werkvloer en fitter. Zonder deze klachten zal je ook weer beter kunnen slapen, heb je minder kans op stress en verlaag je de kans op depressiviteit.

Bepaal de juiste stoel
Laat je goed informeren welke stoel het beste bij jou past. Sommige werkplekken zijn hoger en vereisen een andere stoel. Wanneer de stoel goed is afgestemd op de werkplek zal het werken een stuk aangenamer worden. Laat ook een ergotherapeut meekijken. Deze zal naar de houding kijken en kan de nodige tips geven.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.