Platform voor de interieurbouwbranche
Sectornieuws

Groothandelaar in meubelbeslag en -onderdelen levert mat zwarte aluminium kaderdeuren op maat

Als groothandel, gespecialiseerd in beslag en onderdelen voor meubelen, biedt Du Pont uit Pulderbos een totaalprogramma aan voor elke professional die hout verwerkt, van interieurbouwers tot keukenfabrikanten, van schrijnwerkers tot meubelmakers.

DARBY-DOORS3_DuPont-Frames-41
Du Pont kan snel nieuwe en aanvullende producten ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld de DARBY MIRRORS, spiegels op maat met een passende bovenbouwlamp. (Beeld: www.fotovanhuffel)

Tekst: Johan Debaere Beeld: Du Pont – Darby Doors

24 oktober 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Als groothandel, gespecialiseerd in beslag en onderdelen voor meubelen, biedt Du Pont uit Pulderbos een totaalprogramma aan voor elke professional die hout verwerkt, van interieurbouwers tot keukenfabrikanten, van schrijnwerkers tot meubelmakers.

De firma importeert hoogwaardige materialen van de meest uiteenlopende topmerken uit heel de wereld en zet continu in op innovatie. Getuige daarvan is onder meer de introductie van de mat zwarte aluminium kaderdeuren van het DARBY DOORS programma, die perfect aansluiten bij de steel look ramen en deuren in onze hedendaagse gebouwen.

Single Source Shopping

Toen Raymond Du Pont in 1987 in zijn garage in Lier een handel in meubelbeslag opstartte, zal hij nooit gedacht hebben, dat zijn firma zou uitgroeien tot een kleine gespecialiseerde KMO met een totaalprogramma van beslag en onderdelen voor meubelen: scharnieren, geleiders, sloten, knoppen, grepen, poten, wielen, verbindingsbeslag, schuifdeurbeslag, bouwbeslag, sierbeslag, bankdragers, garderobesystemen en een breed gamma oplossingen voor bureau-, keuken- en badkamerinrichting, en zelfs multimediatoepassingen en verlichting. 

“Toen Raymond eind 2000 besloot om van een welverdiend pensioen te genieten, nam ik de groothandel – intussen in Pulderbos gevestigd, over. Vanwege de naamsbekendheid en om misverstanden te vermijden, bleef de bedrijfsnaam behouden, maar vanuit het idee van ‘single source shopping’ werd het gamma en het klantenbestand al snel uitgebreid”, vertelt huidig zaakvoerder Alain Leyssens.

“Vooral door de introductie van de scharnieren en ladesystemen van BLUM kreeg onze verkoop een flinke boost. Het magazijn werd in verschillende fasen uitgebreid van 600 naar 3500 m² en biedt nu ook ruimte aan een zeer overzichtelijke showroom, waar elke professional ons gamma gemonteerd en in gebruik kan ontdekken.”

De mat zwarte aluminium kaderdeuren van het DARBY DOORS programma sluiten perfect aan bij de steel look ramen en deuren, die vandaag helemaal in zijn.

Darby Doors

Naast een uitgebreid basisprogramma via catalogus en internet gaat Du Pont met een team van ervaren, technisch geschoolde medewerkers op zoek naar gepaste oplossingen voor elke toepassing, zoals LED-verlichting op maat als plug&play-oplossing voor verlichting in meubilair. 

“We gaan geen enkele uitdaging uit de weg. Waar veel anderen stoppen, gaan we gewoon verder. Zo willen bouwheren de steel look van hun ramen en deuren doortrekken in het uitzicht van keuken en badkamer én van woon- en slaapkamermeubilair. Met de moderne mat zwarte aluminium kaderdeuren van het DARBY DOORS programma spelen we daar perfect op in. Deze deuren zijn standaard uitgerust met 3D-regelbare BLUM-scharnieren in ONYX zwart en een glasvulling op maat. Bovendien kunnen ook horizontale en verticale onderbrekingsprofielen voorzien worden”, gaat Leyssens verder. 

“De productie en montage gebeurt in ons eigen atelier. De volledige logistieke flow beheren we zelf. Zo garanderen we een korte levertijd en kunnen we snel nieuwe en aanvullende producten ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld de DARBY MIRRORS, spiegels op maat met een passende bovenbouwlamp.”

De klant kiest uit 16 glasvullingen: standaardoplossingen (helder, gezuurd, spiegel, …), maar ook uit vernieuwende en vintage vullingen zoals crepi, oceanic, kathedraal blauw en groen.

Oog voor detail en service

Bij de ontwikkeling werd veel aandacht besteed aan details. Naast de scharnieren zijn immers ook de vijsjes voor de montage achteraan en zelfs de inlegrubbers om het glas te beschermen in het zwart. Du Pont biedt de keuze tussen 16 glasvullingen: standaardoplossingen (helder, gezuurd, spiegel), maar ook vernieuwende en vintage vullingen, zoals crepi, oceanic, kathedraal blauw en groen.

“Wie inspiratie of informatie zoekt, kan terecht op onze website www.darbydoors.be of www.darbydoors.nl of bij onze medewerkers”, sluit de zaakvoerder af. “Met een persoonlijke login kun je bovendien gebruik maken van een handige configurator voor alle offerte-aanvragen en bestellingen.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%