Platform voor de interieurbouwbranche
‘Gewoon mooie dingen maken… Zo simpel is het’

‘Gewoon mooie dingen maken… Zo simpel is het’

Als het je ondernemersambitie is om ‘gewoon mooie dingen te maken waar mensen blij van worden’, dan is het dus noodzaak om gebruik te maken van louter hoogwaardige materialen. Aan het woord is Dionne Vonderbank van Robert Tediek Keukens en Interieur uit Anna Paulowna (Noord-Holland). “Aan het begin van het ontwerpproces, luisteren we natuurlijk naar wat de klanten ons zeggen. Maar we horen ook wat ze niet zeggen.”

(Beeld: Wouter van der Sar Photography)

 

Dionne slaat de spijker op de kop want consumenten weten immers niet altijd precies wat ze willen én wat mogelijk is. “Met de vragen die wij dan weer op onze beurt aan de klanten stellen, hopen we hen te inspireren. En dan doen wij een inschatting – uiteraard ook gebaseerd op onze ervaring – hoe we het ontwerp vormgeven. Voor ons is het echter wel vanzelfsprekend om geen enkele concessie te doen aan de kwaliteit. We gaan voor het hoogst haalbare. En zo kwamen we ooit uit bij de firma Arpa Industriale, en dan specifiek bij hun Fenix NTM plaatmateriaal.”

“We zagen onmiddellijk dat de uitstraling iets van luxe in zich heeft. Bovendien is Fenix NTM goed te combineren met hout. De prijs vonden we niet het belangrijkste. Ik zie bovendien dat consumenten ook niet meer zo heel strak naar de prijs kijken. Natuurlijk zijn budgetten niet oneindig, maar ze weten tegelijkertijd heel goed dat ze beter kunnen investeren in iets duurzaams en hoogwaardigs. Dat het in euro’s berekend hoger in prijs is, is niet erg. Je krijgt dat dubbel en dwars terug in kwaliteit. Mensen willen lang van hun keukens genieten. Je bouwt niet iets voor slechts een paar jaar.”

Voor Dionne en haar partner Robert Tediek is het wel zaak om vinger aan de pols te houden. “Je moet altijd actief bezig blijven om vooruit te blijven lopen. Gelukkig hebben we daar bij Arpa een goede bondgenoot aan. Niet alleen komt de vertegenwoordiger regelmatig langs en vaak denkt hij ook heel concreet mee met de uitdagingen die vanuit de markt bij ons zijn binnengekomen. Maar ik zie ook dat Arpa innovatie en het in gang zetten van ontwikkelingen hoog op de agenda heeft staan. Ze lopen zeer bewust voorop. Voor ons is dit bedrijf een prima sparringpartner. Je ziet ook een zeker enthousiasme; zodra ze iets nieuws hebben ontwikkeld, laten ze het meteen zien!”

Dionne vindt het wel lastig om de trends voor 2020 te duiden. “Ik denk dat marmer in alle kleuren en uitvoeringen het altijd goed zal blijven doen. Ook geloof ik in de metaal-looks en kleur. Maar bovenal zie ik dat consumenten en eindgebruikers gebruiksgemak willen ervaren. Het is heel simpel: een plaat mag niet krassen. Die moet er na vele jaren gebruik nog steeds mooi en representatief uitzien. Het verklaart voor ons de onvoorwaardelijke keuze voor Fenix NTM.”    


Technische eigenschappen van Fenix NTM

Fenix NTM is geschikt voor zowel horizontale als verticale toepassing in de interieurbouw. De kern bestaat uit geïmpregneerd kraftpapier met thermohardende harsen. Echter, het verschil met andere materialen zit met name in de toplagen: die zijn voorzien van nanotechniek waardoor het oppervlak als zijdezacht wordt ervaren. Door de matheid en het ontbreken van reflectie, valt de kleur nooit weg. Een kleurkeuze is derhalve altijd duurzaam. Krasjes worden hersteld (verwijderd!) door middel van warmte: deze warmte wekt men op door met een sponsje te wrijven.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.