Platform voor de interieurbouwbranche
DecoLegno viert 10-jarig jubileum samen met Binnenwerk

DecoLegno viert 10-jarig jubileum samen met Binnenwerk

Samen jarig zijn betekent samen een feestje vieren. Niet alleen Binnenwerk, maar ook DecoLegno viert deze maand zijn 10-jarig jubileum. Beide partijen zijn inmiddels gevestigde namen in de wereld van interieur en meubelbouw. 

Veel interieurarchitecten, -ontwerpers, -bouwers en meubelmakers hebben de afgelopen jaren via Binnenwerk kennis gemaakt met de collectie decoratief plaatmateriaal van het Italiaanse merk Cleaf, en zijn overtuigd geraakt van het onderscheidende karakter ervan. We spreken Patrick Leering, oprichter van DecoLegno over de collectie die zich de afgelopen tien jaar, onder zijn bezielende leiding heeft ontwikkeld tot een waar walhalla van decor én structuur. 

DecoLegno 10 jaar

2010 – Herinner jij je deze nog?

De eerste Cleaf collectie die DecoLegno in 2010 lanceerde was de Sherwood. “Het natuurlijke karakter van het houtdecor in combinatie met het voelbare, rustieke reliëf was op dat moment uniek in de Nederlandse markt. Tot op de dag van vandaag is Sherwood de meest populaire structuur in het assortiment van DecoLegno”, aldus Patrick Leering. “De kracht van Cleaf is de voortdurende innovatie in textuur beleving. Door gebruik te maken van hoogwaardige technologieën zijn zij in staat om unieke decors en structuren te ontwikkelen, die een beleving geven die niet onder doet voor die van het echte materiaal. Of het nu gaat om hout, beton, marmer of textiel. De unieke designwaarde van de texturen brengt ieder interieur naar een hoger niveau.”

DecoLegno 10 jaar

Meegaan met de tijd

De wereld van mode, design en interieur is voortdurend aan verandering onderhevig. Trends volgen elkaar in een rap tempo op. Op de vraag hoe DecoLegno hier mee omgaat is Patrick overduidelijk. “Wij verstaan de kunst om mee te bewegen, zonder daarbij de kracht van tijdloos design te verliezen. Samen met Cleaf wordt de collectie voortdurend doorontwikkeld, zodat deze aansluit bij de hedendaagse tijdsgeest. Van elegante notenhout varianten tot luxe leertexturen, van grafische 3D structuren tot moderne houtdecors.”

DecoLegno 10 jaar

2020 – DecoLegno ziet de toekomst kleurrijk tegemoet

“Met de viering van ons 10-jarig jubileum gaat DecoLegno een nieuwe fase in. We hebben daarom besloten een eigentijds hoofdkantoor te ontwikkelen op HoogTij, dé centraal gelegen bedrijvenlocatie in het industriële hart van de Zaanstreek. Onlangs hebben we een perceel grond in eigendom gekregen en daarmee is het startsein gegeven voor de ontwikkeling van dit nieuwe kantoor. Ook op collectieniveau ziet de toekomst er kleurrijk uit. We hebben net de collectie Ovatta gelanceerd, met maar liefst 23 eigentijdse unikleuren. Van Classic blue tot stijlvol bordeaux, van trendy terra tot tropisch groen en van warm chocoladebruin tot romantisch roze. Structuur Ovatta voelt fluweelzacht aan en heeft een matte optiek. Daarmee is DecoLegno klaar voor de toekomst”, aldus een trotse Patrick Leering.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.