Platform voor de interieurbouwbranche
De noodzaak van een barrièrevrije badkamer
Bij de renovatie of aanleg van een nieuwe badkamer dient barrièrevrij comfort centraal te staan.

De noodzaak van een barrièrevrije badkamer

Maar wel met oog voor eigentijds design

Veel ongelukken gebeuren in of direct rondom de eigen woning. Het is daarom essentieel om thuis voor optimale veiligheid te zorgen, zeker in de badkamer. Daarom: zorg dat deze barrièrevrij is. Niet alleen voor ouderen, kleine kinderen of mensen met een beperking, maar voor elke gebruiker.

Een barrièrevrije badkamer verhoogt bovendien de verkoopwaarde van de woning. G-Fittings is specialist op het gebied van hoogwaardige,innovatieve beslagsystemen die de veiligheid in de woning sterk kunnen verbeteren. Deze zijn eenvoudig te monteren en zorgen voor maximale flexibiliteit. Comfortabel, aantrekkelijk en voor een veilige ondersteuning bij het dagelijks gebruik, maar ook met oog voor eigentijds design. 

Hygiëne 

G-Fittings heeft een uitgebreid assortiment zoals douchewanden, schuifdeuren, sanitair en douchebeslag. Vele van deze producten zijn voorzien van een oppervlaktecoating die een antimicrobiële werking hebben. Die draagt bij aan langdurige hygiëne en beschermt bovendien tegen ziektekiemen en bacteriën. De materiaalkeuze zorgt voor eenvoudige reiniging en biedt tevens een antislipoppervlak dat extra veiligheid biedt bij het vasthouden en opstaan onder de douche of op het toilet.

Veiligheid

Bij de aanschaf van nieuw beslag gaat het verder niet alleen om kwaliteit en de innovatieve waarde. Een gedegen advies is minstens net zo belangrijk om een veilige barrièrevrije badkamer te realiseren. Veel mensen zijn geneigd om bij het plaatsen van beslagsystemen een aantal cruciale fouten te maken. Denk aan het niet goed inschatten van veiligheidsrisico’s of het niet goed letten op de specifieke behoeften van de gebruikers. Zo zijn bijvoorbeeld de juiste handgrepen van groot belang voor een flexibele ondersteuning. G-Fittings heeft hiervoor diverse opties in de collectie: verschillende soorten handgrepen, wandhouders, een opklapbaar douchezitje. Allemaal ideale oplossingen voor extra stabiliteit en veiligheid in de badkamer. Dankzij een intelligent ontwerp passen deze oplossingen naadloos in elke omgeving en zorgen ze voor gebruiksvriendelijke functies zoals veilig en moeiteloos opstaan van het toilet of uit de douche stappen. Behalve ondersteuning is het tevens van belang om de ruimte op juiste wijze te belichten. Alleen dan kan een veilig gebruik van de badkamer gegarandeerd worden.

Planning en indeling

Een veilige ruimte begint met de juiste planning. Niet alleen qua tijd, ook op het gebied van ruimtelijke indeling is het belangrijk om goed voorbereid te werk te gaan. Voldoende bewegingsruimte, het op juiste wijze plaatsen van hulpmiddelen, het vermijden van hindernissen en het voldoen aan wettelijke voorwaarden. Bij G-Fittings beschikken ze over ervaren experts om mee te denken en te adviseren. Een voorbeeld: kies voor een gelijkvloerse douche (eventueel inclusief steunpaal) in plaats van een douchebak. Dit maakt instappen, bijvoorbeeld met een looprek, eenvoudiger. De douchecabines van G-Fittings kennen een modulair ontwerp die meerdere toegangssituaties mogelijk maakt en voorzien zijn van pendeldeuren die van binnen naar buiten openen plus eventuele liftfunctie. Een informatief gesprek waarin alle wensen aan bod komen, voorkomt problemen achteraf. Bij elke aanpassing en bij de aanschaf van elk beslagsysteem.

Bij de renovatie of aanleg van een nieuwe badkamer dient barrièrevrij comfort dus centraal te staan. Daarbij is het zaak te letten op individuele behoeften en wensen. Denk aan in hoogte verstelbare wastafels of wc’s. Zeker voor gebruikers van een rolstoel of rollator. Comfort, veiligheid en flexibiliteit dienen altijd centraal te staan. Kortom: barrièrevrij. Telkens weer.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.