Platform voor de interieurbouwbranche
De nieuwe maatstaf voor werkbladen en keukens
Krion Solid Surface Beige Marfil – nu ook in een extra brede plaatafmeting.

De nieuwe maatstaf voor werkbladen en keukens

Extra breed zónder te verlijmen

Solid Surface is met zijn unieke eigenschappen en luxe uitstraling een geliefd materiaal voor het vervaardigen van keukens. Met de toenemende vraag naar grote kookeilanden komt het Spaanse merk Krion Solid Surface nu met een extra brede plaatafmeting in maar liefst zes decors. Mario Buil (Solid Surface Advisor Krion) en Sander van Bekkum (Accountmanager RET Interieur) vertellen meer over deze nieuwe ontwikkeling.

Vernieuwde receptuur van Krion Solid Surface lijm is stroperiger.

Solid Surface in 135cm breed

De extra brede platen zijn vanaf medio november exclusief verkrijgbaar bij RET Interieur. Mario Buil, Solid Surface Advisor Krion, vertelt: “Van oudsher waren keukenbladen 61 cm breed. In combinatie met een spatrand was 76 cm destijds een prima afmeting. Nu zien we in steeds meer interieurontwerpen, dat de keuken als het hart van het huis wordt gezien. Grote eilanden als blikvanger van een keuken waarbij je als interieurbouwer makkelijker en mooier uitkomt met een plaat, die de volledige breedte in één keer bekleedt. Krion is op deze behoefte ingesprongen en introduceert nu haar 135 cm brede panelen in de bestaande lengte van 368 cm. Nét weer wat breder dan de 120 cm eiland breedte, zodat het blad ook optisch fraai verdikt kan worden.” 

Krion Solid Surface 135 cm plaat ook in puur wit.

Onderscheidende designs

Naast hypoallergene eigenschappen heeft Solid Surface het voordeel dat je als interieurbouwer echt een uniek masterpiece kunt leveren aan de klant. Het materiaal is thermoformeerbaar waardoor alle denkbare vormen gecreëerd kunnen worden. Bovendien is het materiaal naadloos te verlijmen. Speciaal voor de nieuwe brede plaatafmetingen is er, met het oog op keukeneilanden, naast de standaard wit een selectie gemaakt in decors die aansluiten op uiteenlopende trendstijlen: Carrera Soft (1), Carrera Dark (2), Beige Marfil (3), Etna (4) en Grey Cement (5).

Vernieuwde receptuur

Krion levert bijpassende lijmen voor alle decors. Mario: “Wij staan in nauw contact met onze verwerkers en horen graag uit eerste hand hoe zij de kwaliteit en de verwerking van onze platen en toebehoren ervaren. Met de feedback die hieruit voort komt doen wij ook daadwerkelijk iets. Een mooi voorbeeld hiervan is de nieuwe receptuur van onze Krion lijm. Op aangeven van de gebruikers hebben wij deze ‘stroperiger’ gemaakt met een snellere droogtijd – voor meer verwerkingsgemak.”

Samenwerking RET Interieur

Leverancier RET Interieur hecht veel waarde aan de samenwerking met Krion. Sander van Bekkum – Accountmanager RET Interieur – licht toe: “Samen streven wij ernaar de juiste, innovatieve oplossingen te bieden aan architecten en interieurbouwers. Met de introductie van extra brede platen voor keukeneilanden, de nieuw ontwikkelde lijm en een scala aan écht onderscheidende decors – zo hoor ik vaak van klanten – zijn wij trots dit merk exclusief op de Nederlandse markt te voeren.”

“Wat niet iedereen weet is dat wij samen een Solid Surface trainingsprogramma bieden voor interieurbouwers, die hun horizon willen verbreden en met het materiaal aan de slag willen gaan. En voor wie niet direct zelf Solid Surface wil gaan verwerken, maar het wél als wens krijgt van een opdrachtgever als onderdeel van een project – zijn er onze Quality Members. Dit is een netwerk van specialisten, die als geen ander kunnen voorzien in maatwerkvraagstukken. Hierdoor kan eigenlijk elke interieurbouwer de prachtige mogelijkheden van Krion benutten in hun keukenprojecten”, zo sluit Sander af.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.