Platform voor de interieurbouwbranche
Bedrijfsoptimalisatie machinaal en digitaal: alles voor de klant
Acryl Hoogglans. (Beeld: Ben Marissink Fotografie / Foodstyling)

Bedrijfsoptimalisatie machinaal en digitaal: alles voor de klant

Al 25 jaar levert Topvorm Panelen een uitgebreid assortiment panelen op maat. In de eigen fabriek worden met mdf folie ommantelde panelen geproduceerd. In de fabriek van de Duitse partner MS Schuon worden Acryl Hoogglans en Gemelamineerde panelen op maat geproduceerd. 

Arjan Elshout, sales-manager bij Topvorm, opent het gesprek: “Met ons totaalassortiment bedienen we iedereen in de meubel- en interieurbouw. Of het nu gaat om de keuken- of badkamerindustrie of de schuifkastenfabrikant, men kiest bij ons uit een compleet assortiment meubeldeuren en panelen die in iedere gewenste maat geleverd worden.”

Door de hoge kwaliteit, de vele mogelijkheden en de betrouwbare levertijden is er nog steeds groei in de vraag naar panelen op maat. Om die groei op te kunnen vangen is er na de bouwvak een nieuwe freesmachine in gebruik genomen, een volautomatische. Van de twee reeds aanwezige freesmachines heeft er eentje plaatsgemaakt voor de nieuwe. “De nieuwe aanwinst heeft niet alleen meer capaciteit, maar ook meer mogelijkheden”, aldus Elshout. “De machine beschikt onder andere over een automatische plaataanvoer. Door zoveel mogelijk te automatiseren kunnen we efficiënter werken en zodoende meer produceren, in de bekende kwaliteit.”

Detail klassieke schuifdeuren.

Ook een flinke sprint in digitalisering

Niet alleen op de werkvloer wordt er voortdurend geïnnoveerd bij Topvorm Panelen. Ook in de Cloud gebeurt er veel: “Deze maand lanceren we onze nieuwe website. Die is mooier en duidelijker dan de oude en vele malen functioneler. De site is ‘future proof’, we hebben de mogelijkheid om in de toekomst functionaliteiten toe te voegen als online bestellen, orders tracken, offertes maken en het geven van inzage in de database die eraan gekoppeld wordt”, legt Elshout uit.
De focus op een sterke digitale aanwezigheid komt zeker niet uit de lucht vallen.
Elshout: “Juist in deze tijd is gebleken dat digitaal werken oplossingen biedt. Het feit dat we nu, midden in de coronacrisis, investeren in machines en software is een zeer bewuste keuze. Eigenlijk onderdeel van een strategie ‘hoe verder na corona?’ Voor ons staat als een paal boven water dat zodra alles weer draait zoals het moet in Nederland, we klaar moeten zijn. We zijn dan opgeschaald, efficiënter en kunnen beter dan ooit onze klanten bedienen. Laat ik het zo zeggen: we gebruiken onze tijd nuttig in deze voor iedereen nare periode. Daarbij beseffen we dat een groot deel van onze klanten gewoon normaal doordraait tijdens de crisis. Voor hen willen we er optimaal zijn, we garanderen capaciteit en waarborgen kwaliteit.”

Kunststof Mat.

Een sterke partner in goede en slechte tijden

Topvorm Panelen doet er dus alles aan om een sterke partner zijn voor de klant. “Onze kracht ligt in het aangeboden maatwerk in combinatie met de aantallen die we kunnen produceren, dat was zo, dat is nu zo en we zorgen ervoor dat dat zo blijft. We produceren van één enkele deur tot en met hele grote series deuren. Dat maakt dat onze servicegraad hoog ligt. Het nabestellen van een deur in exact dezelfde uitvoering is nooit een probleem geweest en we kunnen nu sneller en meer leveren dan ooit tevoren”, zegt Elshout tot besluit.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.