Platform voor de interieurbouwbranche
Deze Award-uitreiking wordt een blijvertje…

Deze Award-uitreiking wordt een blijvertje…

‘De beste maatwerk interieurprojecten bij elkaar’

Op dinsdag 23 oktober was het eindelijk zo ver… de uitreiking van de eerste Baars & Bloemhoff Maatwerk Awards. Het was een van de hoogtepunten – misschien wel hét hoogtepunt! – van de Dutch Design Week, want over belangstelling had niemand iets te klagen. Bijna 100 interieurbouwers, meubelmakers en zelfs een flink aantal architecten hadden zich in Broeinest Eindhoven verzameld om maar niets te missen van het event, dat met zekerheid ook in de komende jaren vast op de agenda zal blijven staan…

Baars & Bloemhoff Maatwerk Awards
De felbegeerde trofeeën.

“Het werd een onvergetelijke avond”, zegt Johan van der Meer, verantwoordelijk voor de marketing binnen Baars & Bloemhoff. “Er waren 17 finalisten, verdeeld over 5 categorieën waarna 6 awards (waaronder die van de publieksprijs) werden uitgereikt. “De Awards zijn in het leven geroepen omdat we op zoek waren naar de mooiste, spectaculairste, opvallendste, technisch uitdagende of meest gedetailleerde maatwerk interieurprojecten waar een of meerdere van onze materialen een rol in hebben gespeeld. Het ging om projecten die in 2018 waren opgeleverd.”

Per categorie waren er drie finalisten in de strijd om de titel ‘Beste Maatwerk 2018’. Een uitzondering daarop was de categorie ‘Wonen’. “We ontvingen zo veel inzendingen van beeldschone badkamers, knappe keukens en woonprojecten vol magnifieke details, dat we in deze categorie zelfs vijf finalisten hebben genomineerd. Dit maakte de keuze voor de jury zeker niet makkelijker.

Baars & Bloemhoff Maatwerk Awards
En zo blij kunnen winnaars zijn.

Vrijwel elke vierkante centimeter in Broeinest EHV en letterlijk alle stoelen aan de dinertafels waren gevuld. “Door alle enthousiaste reacties en de enorme opkomst kunnen we nu alvast verklappen dat het niet bij één editie van de Baars & Bloemhoff Maatwerk Awards blijft. Integendeel, het zal een jaarlijks terugkerend fenomeen worden. Aangezien de animo groter was dan we ons hadden kunnen wensen, reiken we de Awards volgend jaar op een grotere locatie uit. Zo kunnen we er samen een nóg mooier feest van maken!” zo vertelt een enthousiaste Johan.

Kees Hoogendijk, directeur van CBM, trad op als juryvoorzitter. “Met zijn jarenlange relevante ervaring heeft Kees een belangrijke, onafhankelijke en onpartijdige stem in deze awardshow. Wat ons betreft dus de ideale juryvoorzitter voor de Maatwerk Awards. Naast Kees maakten ook CBM Voorzitter Marcel Horjus en onze eigen Commercieel Manager John Faas deel uit van de driekoppige jury.”     

Baars & Bloemhoff Maatwerk Awards
Netwerken als onderdeel van de feestelijke avond.


De winnaars

ZORG
TECHNOPLANNING
Project: ANTONI VAN LEEUWENHOEKZIEKENHUIS
Ontwerp: Gortemaker Algra Feenstra architecten
Materiaal: HI-MACS   

RETAIL
SMEULDERS INTERIEURGROEP
Project: SHOEBALOO P.C. HOOFTSTRAAT
Ontwerp: MVSA Architects
Materiaal: MDF, Spaanplaat, HPL

ZAKELIJK
ISSOS INTERIEURBOUW & EXPO
Project: ABN-AMRO AMSTELVEEN
Ontwerp: Koppes Bouwkunde Heerhugowaard // Materiaal: HI-MACS, Multiplex

HORECA
HOUTWERK BV
Project: HOTEL MONASTERE
Ontwerp: Nicemakers
Materiaal: HI-MACS, Decospan

WONEN
VAN HOOF KEUKEN EN INTERIEURBOUW
Project: BRABANTSE VILLA
Ontwerp Tenback de Groof Architecten
Materiaal: Decospan, HI-MACS

Baars & Bloemhoff Maatwerk Awards

Publieksprijs
Naast de prijzen in de vijf categorieën, was er nog één award waar alle aanwezige makers voor in de race waren: de Publieksprijs. Volgens Johan van der Meer is er meer dan 3.000 keer gestemd. De projecten van alle finalisten kregen een podium op de drukbezochte #TIMEISNOW expositie en hebben op die manier in de spotlights gestaan bij de bezoekers van de Dutch Design Week. Dus ook de DDW bezoekers brachten veelvuldig hun stem uit. Proper3D met het uitgesproken woonproject Sixties aan de Amstel, werd de winnaar!

Alle winnende projecten zijn te bekijken op www.baars-bloemhoff.nl

Tekst: Jerry Helmers    Beeld: Baars & Bloemhoff

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.