Platform voor de interieurbouwbranche
Argenta Invisidoor S wint iF Design Award 2019

Argenta Invisidoor S wint iF Design Award 2019

Innovatief schuifdeursysteem met deurblad in hetzelfde vlak als de wand

Pas gelanceerd, heeft de invisidoor S van argenta al zijn eerste internationale award beet: de iF Design Award. Dit nieuwe schuifdeursysteem dankt deze award aan z’n technische vernuft en esthetische innovatie, met een deurblad dat in hetzelfde vlak als de wand valt.

Invisidoor S imponeerde de 67-koppige iF Design Award jury, bestaande uit onafhankelijke experts wereldwijd, met de combinatie van z’n esthetische en technische aspect. Het innovatieve zit hem in het feit dat het deurblad van de Invisidoor S (met de ‘S’ van ‘Slide’) in gesloten stand perfect in hetzelfde vlak van de wand valt waarin die ingewerkt zit. Zo is die volledig onzichtbaar aan één kant van de muur, wat zelfs een handgreep overbodig maakt. Bij het openen schuift het deurblad weg in de wand: een plaatsbesparende eigenschap die ook alle andere argenta pocketdeuren typeert. De gleuf die achterblijft in de muur met de schuifdeur in gesloten positie wordt daarbij afgedicht door een bewegend afdekprofiel.

Dit schuifdeursysteem is bruikbaar voor houten schuifdeuren tot 40 kg en is standaard uitgerust met een ‘softclose’ en ‘auto-eject’ systeem om makkelijker te bedienen. Alle onderdelen van het ingewerkte deurbeslag zijn steeds makkelijk bereikbaar om te kunnen demonteren en afregelen.

Kom invisidoor S ontdekken op Batibouw in paleis 3, stand 113

iF Design Award 2019
iF Design Award 2019

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.