Platform voor de interieurbouwbranche
3 interieurtrends voor op kantoor

3 interieurtrends voor op kantoor

Door corona en alle lockdowns zijn het bewogen jaren geweest. Zo zijn we bijvoorbeeld tijdens deze periode gewend geraakt aan (grotendeels) thuiswerken. Nu alle lockdowns en berpekingen voorbij zijn, zie je dat bedrijven steeds vaker kiezen voor hybride werken: een combinatie van thuis werken en naar kantoor gaan. Nu we met z’n allen dus steeds vaker naar kantoor gaan, is het tijd om het kantoor op te fleuren. Maar waar begin je? In dit artikel geven we je 3 interieurtrends voor op kantoor, zodat je een fijne werkplek creëert.

  1. Verbinding

De eerste trend die we zien is verbinding. We vinden het belangrijk dat werknemers zich verbonden voelen met elkaar en het kantoor. Dit zien we dan ook terug in het interieur. Je kunt dit op verschillende manieren terug laten komen. Denk bijvoorbeeld aan vergaderzalen creatief inrichten en open ruimtes creëren met veel groen. Ook een gezellige eetruimte inrichten is helemaal van deze tijd. Ga bijvoorbeeld voor de sfeer van een brasserie. Je zult zien dat werknemers op die manier gezellig samen komen om hier pauze te houden en bij te praten.

  1. Kleur

Een kantoor ziet er al snel monotoon uit. Dit zorgt voor een minder fijne sfeer en zorgt ervoor dat werknemers liever thuis in hun gezellige omgeving werken. Kies daarom voor kleur! Een goed idee is om extra groene beplanting toe te voegen. Dit zorgt niet alleen voor een rustige en huiselijke uitstraling, maar kan ook nog eens helpen bij het dempen van geluid. Ook het toevoegen van meubels en accessoires met een rustige kleur is een trend die we momenteel zien.

Ga je liever voor iets opvallenders? Voeg dan kleur toe door mooie kunstwerken op te hangen of laat iemand met graffiti een muur bewerken. Dit werkt voor veel mensen inspirerend en je maakt het kantoor direct een stuk unieker. Let er wel op dat het niet te druk wordt, anders kan het juist afleiden van het werk.

  1. Duurzaam

Je ziet dat steeds meer bedrijven het thema ‘duurzaamheid’ belangrijk vinden. Zo kiezen ze voor (extra) laadpalen en motiveren ze personeel om te reizen met het openbaar vervoer. In combinatie met het interieur op kantoor zijn er ook een aantal mogelijkheden. Zo is het materiaal wat gebruikt wordt voor meubels belangrijk. Dit moet lang mee kunnen gaan, maar tegelijkertijd ook duurzaam en verantwoord geproduceerd zijn. Kies daarom voor bureaustoelen die zijn gemaakt van gerecycled materiaal en/of koop je bureaus tweedehands, waardoor het een nieuw leven krijgt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.